Revanschen efter Mello-fiaskot

Victor Crone tävlar i Eurovision – efter tvivlet: ”Kan inte göra det här längre”

avTorbjörn Ek

Nu tar han revansch efter fiaskot i Melodifestivalen.

Med hitten ”Storm” gör Victor Crone succé på svensk radio – och ska dessutom tävla för Estland i Eurovision.

– Det har varit drömmen att få höra sin låt på radio, så det har faktiskt kommit tårar när jag hört den, säger han.

Han utmanar John Lundvik i Eurovision song contest med ”Storm”.

Låten har redan blivit en radiohit i Sverige, men att Victor Crone, 27, skulle bli artist i Estland är en ren slump.

– Jag träffade Stig Rästa i en studio för tre år sedan och vi började skriva låtar, säger han.

Stig är en av Estlands mest populära artister och låtskrivare och tillsammans har de nu skrivit låten som vunnit den estländska uttagningen till Eurovision.

1 av 4 | Foto: JERKER IVARSSON
Victor Crone har tagit revansch med radiohitten ”Storm”

”Var inte redo”

För svenska Victor Crone är det en revansch efter att hans karriär först tog stopp innan den ens hunnit börja. Det som skulle blivit hans genombrott i Melodifestivalen 2015 slutade istället med fiasko när Victor fick lämna tävlingen i andra chansen.

– Jag var väl inte redo helt enkelt, på hur stort det var och vad som behövdes efter. Jag var väldigt blyg under Mello. Nu har jag haft några år och kunnat skriva musik och växa i mig själv, säger han.

Var det svårt att få en andra chans?

– Ja, lite så kanske. Jag skickade in några låtar till Mello nåt år efter. Men samtidigt tror jag att det finns en mening i det. Hade jag kört igen året efter hade jag inte lyckats lika bra, säger han.

Tvivlade

– Jag tror att alla artister har haft nedgångar där man verkligen känner att ”det här kan jag inte göra längre, nu måste jag göra nåt annat”. Och jag har jobbat med andra grejer.

Kändes det så, att det här kanske inte var för dig?

– Det har varit tankar om det, men sen har jag haft mycket stöttning av dem omkring mig. När det inte går bra så tvivlar man på sig själv. Men jag har hela tiden gått tillbaka till musiken. Nu känns det som en bra styrka att vara medveten om att det finns upp- och nedgångar.

Grät när den spelades på radio

Succé-comebacken, med låten som de flesta svenska radiolyssnare antagligen inte har en aning om tävlar för Estland i Eurovision har rört honom till tårar.

– Det har varit drömmen att få höra sin låt på radio, och nu händer det när man sätter sig i bilen bara. Det är skitcoolt, som en vinst i sig. Så det har faktiskt kommit tårar när jag hört den.

Victor Crone tävlar med låten ”Storm” i den första semifinalen av Eurovision, tisdag 14 maj. Sverige tävlar i den andra seminfinalen två dagar senare.

ARTIKELN HANDLAR OM