Tvingas ändra numret – efter plastkaos

Liamoo och Hanna Ferm slog bort skynken på scen

avLinn Elmervik, Torbjörn Ek

MALMÖ. Favorittippade Liamoos och Hanna Ferms Melodifestival-rep slutade i kaos.

Nu ändrar duon numrets specialeffekter.

– Det blev lite dramatiskt, säger Hanna.

Enorma plastskynken är tänkta att svepa kring Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen , 21, och Hanna Ferm, 18, på Melodifestivalscenen på lördag för att höja scenshowen till låten ”Hold you”.

Men när fläktmaskinerna dundrade igång i Malmö Arena under torsdagen slutade repetitionerna med att artisterna stod intrasslade i sin egen specialeffekt.

Plastskynkena svepte sig runt Liamoo och Hanna Ferm och de lyckades först inte hålla sig för skratt.

”Saker att jobba på”

Sedan tvingades Liamoo flera gånger att slå bort plastskynkena från sig för att överhuvud taget kunna sjunga färdigt duetten. På scenen såg han märkbart irriterad ut när plasten plötsligt täckte hela hans ansikte och han tvingades ducka för att komma undan den.

På torsdagskvällen bekräftade Liamoos och Hanna Ferms team att numret kommer ändras och att plastskynkena kommer kortas och justeras för att undvika trasslet i direktsändning.

– Det blev lite dramatiskt. Men det finns alltid saker att jobba på, man vet att det är första gången för alla på torsdagsrepen, säger Hanna Ferm.

Är favorittippade

Samtidigt tog Liamoo plasttrasslet med ro.

– Det var bara kul. Vi kör på. Man kan inte styra vinden. Jag tyckte det var svinkul att stå där och jag tyckte det gick svinbra, säger han.

Hanna Ferm och Liamoo har varit favorittippade i Melodifestivalen ända sedan Nöjesbladet kunde avslöja att de skulle vara med och tävla. Efter torsdagens repetitioner har de fortfarande lägst odds att ta sig vidare till final, trots plastkaoset på scenen.

1 av 4 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Liamoo och Hanna Ferm hade specialeffekter av plast.

Få ALLA Melodifestivalnyheter i ditt Facebookflöde - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD/AFTONBLADET