Han är doldisstjärnan bakom Aviciis världshits

avLivia Bergvall

Publicerad:

Nu satsar Andreas Moe på en egen karriär – se hans video här!

1 av 2

Tidigare har han skrivit hitlåtar och sjungit med stora stjärnor som Avicii.

Men nu satsar Andreas Moe på en egen karriär.

– Jag är så klart livrädd, vad som helst kan hända, säger han.

Efter att ha gömt sig i bakgrunden av flera stora stjärnor, som Avicii, DJ Tiësto och John De Sohn, är det dags för artisten och låtskrivaren, Andreas Moe, 25, att ta ett stort steg och satsa på en egen karriär.

– Jag är redo för att hoppa ut och köra. Jag är så klart livrädd, vad som helst kan hända, men då har jag i alla fall fått visa vem jag är, säger han.

Nu släpper han singeln ”Ocean” och till hösten släppts hela hans album i Sverige och till skillnad från tidigare så bestämmer han nu allt själv.

– Nu lägger jag ner all energi där hjärtat verkligen är, på mitt projekt. Jag har varit i bakgrunden åt andra så det är lite stolthet att få släppa något som är mitt, säger han.

Avicii har betytt mycket

Samtidigt påpekar han att han är tacksam över alla stjärnor som han fått arbeta med. Hitlåten ”Fade into Darkness” med Avicii innebar ett stort lyft.

– Den har betytt jättemycket. Jag hade kunnat göra musik annars också, men det är roligare om man lyckas få folk till att höra på det också, säger han.

Det är mycket på gång i Andreas Moes liv just nu och det blir lätt stressigt.

– Jag är inte så stresstålig. Jag är inte den bästa på att andas, jag tar ofta på mig för mycket, säger han.

”Rätt blyg”

Och uppmärksamheten är något som han kommer att få vänja sig vid.

– Jag gillar uppmärksamhet, men jag är rätt blyg. Jag ropar inte att det är jag som sjunger på låtar som spelas på radion, men jag har inget emot att folk kommer fram, då blir jag jätteglad, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM