Ny bisarr true crime, läbbig Stephen King-filmatisering och pittoreskt Medelhavsmys

avKarolina Fjellborg

1 av 4

VECKANS STREAMINGTIPS ”Evil genius”, ”Mr Mercedes” och ”Enkel resa till Korfu”.

Evil genius


Netflix kör vidare på true crime-spåret, och vår nästa kollektiva besatthet kan mycket väl vara den här serien (med den långa titeln ”Evil genius: The true story of America’s most diabolical bank heist”) producerad av bröderna Mark och Jay Duplass, som nyligen gav oss "Wild wild country". I fyra avsnitt dissekeras den bisarra kriminalhärva som briserade i Pennsylvania 2003, då ett medelålders pizzabud rånade en bank med en bomb runt halsen, för att strax därefter sprängas i luften.
Netflix. Premiär i dag

Mr Mercedes


Den här hårdkokta historien om katt och råtta-leken mellan en pensionerad snut och en psykopatisk ung massmördare, som körde ihjäl 16 personer i en kö till en jobbmässa med en stulen Mercedes, bryter kanske ingen ny mark – men den är spännande, obehaglig som tusan och underhållande skruvad, med ett briljant soundtrack. Stephen Kings bok har bearbetats av bland andra David E Kelley och Dennis Lehane, och huvudrollerna spelas av Brendan Gleeson och Harry Treadaway. Definitivt värt din tid.
C More

Enkel resa till Korfu


Oavsett väder ute fylls man alltid, som på beställning, av den ultimata varma, soliga och pittoreska Greklandskänslan av den här småkomiska trivselserien, som är baserad på Gerald Durrells självbiografiska böcker om de år som han och hans familj tillbringade på Korfu på 30-talet. Keeley Hawes, som var så otäck i "Line of duty", är här total charm som mamman Louisa, och svenske Ulric von der Esch spelar den homosexuella getherden Sven. SVT visar säsong två nu, men även en tredje finns.
SVT Play. Nya avsnitt på fredagar


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ARTIKELN HANDLAR OM