Tv-tablå 22 mars: ”Tom of Finland”, ”Gone girl”, Bäst i test

På tv idag: ◼︎ Game of thrones ◼︎ Svenska nyheter ◼︎ Skavlan ◼︎ Let’s dance

Publicerad:
Bild ”Tom of Finland”.

På tv idag, 22 mars 2019: Fredagsfilmer som ”Tom of Finland”, ”Gone girl” och ”Friends with benefits” varvas med tv-program som Bäst i test och Let’s dance, med mera.

SVT1, kl 20.00: Bäst i test

TV4, kl 20.00: Let's dance

SVT2, kl 21.45: ”Tom of Finland”

SVT1, kl 21.00: Skavlan

TV3, kl 21.00: ”Friends with benefits”

SVT2, kl 21.45: ”Tom of Finland”

SVT1, kl 22.00 Svenska nyheter

TV4, kl 22.10: ”Gone girl”

SVT2, kl 0.10: Game of thrones

”Tom of Finland”

Pekka Strang som Tom i ”Tom of Finland”.

SVT2, kl 21.45: Nog är Touko Laaksonens (1920–1991) liv som gjort för att bli film. Först officer under an­ dra världskriget. Sedan smygbög i efterkrigstidens Helsingfors, där sådan kärlek var olaglig. Under pseudonymen Tom of Finland började han publicera sina teckningar i ameri­kanska gaytidning­ar.

Och allt gjordes i hemlighet. Famil­jen fick inget veta om hans homosex­ualitet, parförhål­landen och konsten förrän efter hans död. I dag finns hans svartvita teckningar, homo­ erotiska läderfan­tasier med män i stora bultande kön, på de flesta ansedda museer runt om i världen.

Kanske har just det faktum att hans konst nu blivit snudd på rumsren, påverkat filmens stil. Väldigt snygg, underhållande och välspelad med Pekka Strang i titelrollen. (2017)

”Gone girl”

Rosamund Pike i ”Gone girl”.

TV4, kl 22.10: David Finchers filmversion av Gillian Flynns framgångsrika bladvändare. Två journalisters (Ben Affleck, Rosa­ mund Pike) äkten­skap hamnar i kris, sedan försvinner hon och han blir misstänkt för att ha något med det att göra. Smart, välspelat, spän­nande. Men inte ens David Fincher har fått till ett riktigt tillfreds­ställande slut på historien. (2014)

Bäst i test

Nassim Al Fakir, Clara Henry, Måns Nathanaelson, Annika Andersson och Anders Jansson ägnar sig åt trevligt tramsande i Bäst i test.

SVT1, kl 20.00: Han har haft roller i ”Rederiet”, ”Vita lögner” och svenska favoriten ”Beck” – och i vintras såg vi Måns Nathanaelson som munk-mumsande polis i julkalendern.

Nu ska han tävla i veckans ”Bäst i test”. Där får han ge sig i kast med knasiga och under­ liga uppdrag som ”tävla utan att veta hur” och ”bollar i backe”. – Det var länge se­dan jag var med i ett lekprogram och det ska bli jättekul. ”Jag älskar verkligen spel som både ett sätt att umgås och leka”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-tablå

TV4

Skavlan