Tv-tablå 26 mars: ”Spider-Man”, Robinson och Parneviks

På tv idag: ◼︎ Svenska hemligheter: Fängelset ◼︎ Trädgårdstider ◼︎ Fotboll: Sverige–Norge

avAftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Tobey Maguire som Spider-Man.

På tv idag, 26 mars 2019: Fotboll: Sverige-Norge, ”Spider-Man”, Svenska hemligheter: Fängelset, Trädgårdstider, varvas med Paradise hotel och Parneviks.

På tv idag, 26 mars 2019:

  • TV3, kl 19.00: Parneviks

  • TV4, kl 19.30: Robinson

  • TV4, kl 20.35: Fotboll: Sverige–Norge

  • TV6, kl 21.00: ”Spider-Man” (+++)

  • TV3, kl 22.00: Paradise hotel

  • Kanal 5, kl 22.00: Alla mot alla med Filip och Fredrik

”Spider Man”

Kirsten Dunst och Tobey Maguire gör den omtalade filmkyssen i ”Spider-Man”.

TV6, kl 21.00: Regissören Sam Raimi har verkligen lyckats förvandla serietidningen till filmaction med ett stort hjärta och exakt rätt känsla för genren. Tobey Maguire, lite trä-aktig, drar nytta av det i rollen som den glasögon-prydde nörden som blir superhjälte. Kirsten Dunst utstrålar en slags gullig sensualism i rollen som grannflickan som han älskar. Och Willem Dafoe tar ut svängarna ordentligt som den karismatiske skurken Green Goblin. Visserligen är några actionscener rasande skickligt gjorda.

Tusen dagar i Sverige

Asylsökande Ferdina bär på sin dotter Rayhan på deras asylboende utanför Hallstavik.

SVT1, kl 21.00: Tre familjer – alla kom de till Sverige under flyktingkrisen. I ”Tusen dagar i Sverige” får vi följa deras kamp för ett bättre liv.

– Vi tyckte att det skulle vara spännan­ de att se hur det gick för de olika familje­medlemmarna i ett lite längre perspektiv, säger dokumentär­seriens producent Patrick Bratt.

Vi möter bland andra Morteza från Afghanistan som arbetar på en stols­ fabrik i Nynäshamn, tonåringen Ayla från Syrien vars sångröst och talang öppnar dörren till en av Sveriges musik­skolor. Och i Skåne försöker den ensamstående trebarns­mamman Mirfat klara sig själv.

– Vi valde tre gan­ ska vanliga familjer som inte hade de värsta historierna i bagaget. Gemen­ samt för dem var viljan att ge sina familjer en trygg framtid i Sverige, säger Patrick Bratt.

Paradise hotel

TV3, kl 22.00: Tjejer och killar tävlar om vem som kan hålla sig kvar längst i paradiset. Förutsättningen för att få stanna är att de hittar en rumskamrat av det motsatta könet, för den som inte lyckas får bara en vecka på sig att övertyga någon annan deltagare att välja just honom eller henne. Hela tiden ändras förutsättningarna för deltagarna och överraskningarna är många. Det är upp till var och en att bestämma hur långt man är beredd att gå för att stanna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-tablå

Parneviks

TV3

Trädgård

Film

Robinson