Artisterna som gör upp i TV4:s nya program ”Stjärnornas stjärna”

Ska tolka nio olika musikstilar i direktsändning

1 av 4

avLeo Pettersson

TV

TV4:s nya storsatsning ”Stjärnornas stjärna” har snart premiär.

Nu står det klart vilka åtta svenska artister som ställs motvarandra.

– Vi kommer alla flera gånger hamna långt utanför våra olika ”comfort zones”, säger Ola Salo som är av de tävlande.

Nöjesbladet har tidigare avslöjat flera detaljer om TV4:s nya storsatsning.

Petra Mede kommer att leda programmet och källor har sagt att Tommy Nilsson, Ola Salo, Linda Pira och Wictoria Johansson ska medverka. Dessa uppgifter stämde.

Lägg där till deltagarna Ace Wilder, Casper Janebrink, LaGaylia Frazier och Roger Pontare så har ni startfältet i ”Stjärnornas stjärna”, som kan jämföras med SVT:s ”Mästarnas mästare” fast inom musik.

Det är ett direktsänt tävlingsprogram där svenska artister ställs på prov rejält.

– Det känns superkul måste jag säga. Jag är enormt peppad på detta. Det är ett härligt gäng och jag tycker att de har fått till en rolig mix, säger Ola Salo.

Tävlingen går ut på att artisterna ska tolka kända låtar från olika musikgenrer och tv-tittarnas röster avgör vilka som går vidare mot finalen och vem som ska åka ut.

– Det är såklart läskigt att gå med i ett tävlingsprogram med utröstningsmoment. Det har jag aldrig gjort innan. Eller jo, förutom Melodifestivalen då. Men jag älskar att utmana mig själv artistiskt och pressa mina gränser och det ska bli väldigt kul att få vara med i något som verkligen går ut på det.

Nio olika genrer

Artisterna kommer att i samråd med tävlingsledningen själva få välja vilka låtar som de ska framföra i programmet. Vilka genrer det handlar om är däremot redan bestämt.

Ola Salo och de andra deltagarna ska ta sig an country, latin, hårdrock, soul, opera, syntpop, musikal, svenska visor och disco.

– Vi kommer alla, beroende på hur många helger man blir kvar, flera gånger hamna långt utanför våra olika ”comfort zones”.

Själv beskriver sig Ola Salo som en spretig artist. Det tror han kan komma till hans fördel.

– I övrigt har jag ju fuskat lite med både musikal och soul i mina dagar. Sen har ju lyssnat på både hårdrock och country. Men jag är inte övertygad om att man har en fördel i de genrer där man känner sig hemma. Det går mycket ut på att ta sig an utmaningen.

Har du gjort något liknande tidigare?

– Nej, jag har aldrig gjort något liknande. Man får väl gå tillbaka till när man gick i skolan och testade på olika genrer i skolkonserter och liknande.

”Alla står på ganska jämn mark”

I varje avsnitt kommer musikjournalisten Jan Gradvall och musikproducenten tillika sångpedagogen Zannah Hultén ge feedback efter varje framträdande. Ytterligare en expert inom den veckoaktuella genren kommer att bjudas in till de olika avsnitten.

Artisterna har redan nu börjat förbereda sig för den första direktsända tävlingen.

Vem som kommer att stå som segrare ”Stjärnornas stjärna” står skrivet i stjärnorna, menar Salo. Han tror att vem som helst kan vinna.

– Jag tror inte deltagarnas popularitet spelar så stor roll. Mitt intryck är att du skapar en ny relation med tittarna i ett sådant här sammanhang. Därför tror jag att alla står på ganska jämn mark här.

”Stjärnornas stjärna” har premiär lördagen den 17 mars i TV4. Det är alltså en vecka efter att SVT avslutat sina sändningar av Melodifestivalen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ola Salo

TV4

Petra Mede