Därför ville Anton dricka grisblod

Uppdaterad 2019-07-31 | Publicerad 2016-02-17

”Farmen”-deltagaren ”ville hedra de gamla traditionerna”

De andra deltagarna i ”Farmen” blev förskräckta när Anton Tsvetkov tog en bägare och fyllde med blod från grisen de just slaktat. Och drack.

För Nöjesbladet förklar Anton varför han drack grisblodet.

– Det är en väldigt väldigt fin resurs för vitaminer och mineraler, säger han.

I kvällens avsnitt av TV4-dokusåpan ”Farmen” slaktade deltagarna en gris. Precis efteråt bestämde sig Anton Tsvetkov för att dricka grisens blod. Två fulla bägare.

De andra deltagarna blev chockade.

– Han är inte riktigt klok, vem gör så? Det är sjukt, säger Fredrik Rosenkvist i programmet.

När Nöjesbladet ringer upp Anton Tsvetkov för att fråga varför han drack grisblodet har han flera förklaringar.

– För det första ville jag hedra de gamla traditionerna. När man respekterade och vårdade sin mat, i stället för att spruta ned den med antibiotika och steroider, säger han.

”Vet inte var deras mat kommer ifrån”

Ett annat skäl var näringsbrist.

– Det är en väldigt väldigt fin resurs för vitaminer och mineraler. Någonting man inte har jättemycket av i ”Farmen”. Jag är väldigt mån om min kropp och min hälsa och vad jag trycker i min kropp. Jag hade brist på vitaminer så jag tog självklart tillfället i akt, säger Anton Tsvetkov och fortsätter:

– Det var synd att jag inte fick jaga. Då skulle ni fått se roliga grejer.

Han berättar att han har ägnat sig mycket åt ”primitiv jakt”.

– Jag må framstå som en självgod jävel, men jag har fruktansvärt mycket livserfarenhet, säger han.

Förstår du de andra deltagarnas reaktioner?

– Ja, självklart förstår jag deras reaktioner. De är uppväxta utan att veta var deras mat kommer ifrån. De är vana vid att gå till ICA och plocka upp en färsk matbit som är inplastad. Inte så mycket blod på det, och så vidare.

Följ ämnen i artikeln