Seriemördare, brutal sitcom och en ”Fame” för samtiden

avKarolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

VECKANS STREAMINGTIPS: ”Rillington Place”, ”Unbreakable Kimmy Schmidt” och ”Pose”.

Rillington Place


Tim Roth är fenomenalt obehaglig i den här BBC-serien om John Christie, som mördade åtminstone åtta personer – inklusive sin egen fru – i sin lägenhet på 10 Rillington Place i London på 40- och 50-talen. I det första avsnittet är det frun Ethel (Samantha Morton) som står i fokus. I det andra är det grannen Timothy Evans (Nico Mirallegro), som hängdes för mordet på sin dotter, trots att det var Christie som hade haft ihjäl både henne och mamman Beryl (Jodie Comer). Och i det tredje är John Christie (Roth) själv huvudperson.
SVT Play. Premiär på måndag


Unbreakable Kimmy Schmidt


Härliga Ellie Kemper är tillbaka som den obotliga entusiasten och före detta bunkerfången Kimmy Schmidt i den första halvan av den fjärde och sista säsongen av Tina Feys och Robert Carlocks energiska, skruvade och ofta ganska brutala sitcom "Unbreakable Kimmy Schmidt", som likt sin äldre släkting "30 Rock" pepprar på med skämt med maskingevärshastighet. Den här gången bjuds det bland annat på Metoo-humor och (i avsnitt tre) ett plötsligt genrebyte till dokumentär, då en sorts true crime-parodi rullas ut.

Netflix


Pose


Super-tv-mannen Ryan Murphy ligger, tillsammans med sin parhäst Brad Falchuk, bakom det här sprillans nya dans- och musikaldramat, som utspelar sig i New York i slutet av 80-talet, kring ballroom-scenen såväl som i det växande Trump-imperiets glassiga kontor. "Pose" lanseras som rekordbrytande vad gäller antal transpersoner i bärande roller och HBTQ-karaktärer i persongalleriet men bygger egentligen på ganska traditionella, för alla relaterbara teman som acceptans, familj och ambition. Tänk "Fame" i en mer flamboyant tappning.
HBO Nordic. Premiär på måndag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Netflix

HBO

Tv-serier

Tina Fey