Hårdkokt deckarperfektion, banbrytande spionthriller och finstämd semesterhumor

avKarolina Fjellborg

1 av 4

VECKANS STREAMINGTIPS ”Bosch”, ”Killing Eve” och ”Sjölyckan”.

Bosch


Deckarfavoriten "Bosch", baserad på Michael Connellys böcker, är tillbaka, och efter att ha sett de första avsnitten av den fjärde säsongen kan jag rapportera att det här banne mig är nära nog perfekt hårdkokt Los Angeles-noir. Den här gången utreder Harry Bosch mordet på en advokat som specialiserat sig på mål gällande polisbrutalitet och rasism och korruption inom snutkåren – med andra ord ett fall där LAPD själva finns på listan över misstänkta. Titus Welliver är garvad fulländning i huvudrollen och staden ser magisk ut.


HBO Nordic. Säsongspremiär på lördag


Killing Eve


Lägg den här brittiska serien till din måste-lista omedelbart, för när "Killing Eve" anlände i måndags var det omedelbart uppenbart att Phoebe Waller-Bridge har gjort en av årets mest förnämsta delikatesser. Lysande originell, spännande och skruvat humoristisk, med kvinnoroller utöver det vanliga. Om hur en uttråkad MI5-agent med skrivbordstjänst ("Grey's anatomy"-stjärnan Sandra Oh) och en psykopatisk yrkesmördare som härjar runt om i Europa (Jodie Comer) blir besatta av varandra. Enastående häftigt.


HBO Nordic. Nya avsnitt på måndagar


Sjölyckan


Den senaste serien från Felix Herngren och hans FLX – om familjen Klings sommarveckor i Stockholms skärgård – är en lite svalare varelse än "Solsidan" och "Bonusfamiljen" och lär, kanske just därför, inte göra samma sorts succé. Men den finstämda igenkänningshumorn kring ansträngda familjerelationer och typiskt svenskt semesterfirande, uppblandad med en dos melankoli, har verkligen sina kvaliteter, och skådespeleriet är fint. Särskit bra är Malin Cederbladh som kontrollfreakig syster och Marianne Mörck som lättkränkt butiksägarinna.


TV4 Play. Nya avsnitt på fredagar


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ARTIKELN HANDLAR OM