Bianca Ingrosso försvarar Kanal 5 – efter raderade klippet

”Fettförakt som vanligt. Ta bort videon tack”

avLeo Pettersson

Tittare blev så upprörda över Kanal 5:s rubrik till ett skämtsamt klipp med Bianca Ingrosso att kanalen tvingades pudla och radera klippet.

Men Bianca själv försvarar Kanal 5.

”Man måste kunna prata om mat och mättnad i förhållande till mig & mitt namn utan att ta illa vid sig av min sjukdom”, skriver hon på Instagram.

I torsdagens avsnitt av ”Wahlgrens värld” besöker Bianca Ingrosso ett konditori. Väl inne på konditoriet spricker hennes byxor vid skrevet.

Kanal 5 valde då att plocka ut den skämtsamma scenen och lägga upp den på sociala medier inför att programmet skulle sändas. Detta till rubriken ”Känslan när du ätit för mycket påskgodis”. Det skulle kanalen aldrig ha gjort.

1 av 3

För snabbt började ilskan frodas i kommentarsfältet.

”Så jävla osmakligt skrivet. Skärp er”, skrev en tittare.

”Ta bort detta inlägg nu! Tänk på vad ni sänder för signaler”, menade en annan.

”Hur kan ni ens skriva så??? Bianca har kämpat med bulimi. Fettförakt som vanligt. Ta bort videon tack”, krävde en tredje.

”Beklagar att den kom ut”

Bianca Ingrosso har vid tidigare tillfällen pratat öppet om sin bulimi. Många tittare gjorde en koppling mellan klippets rubrik och hennes sjukdom.

Sagt och gjort avpublicerades klippet. Det kom senare upp igen på kanalens sociala medier med en annan rubrik: ”När byxorna spricker vid fel tillfälle”.

Therese Lindström, pressansvarig för underhållning på Discovery Networks Sweden, håller med om att den första rubriceringen var olycklig.

– Så vi tog ner den på en gång, säger hon.

Är det många som har hört av sig om att den var kränkande?

– Nej, det är det faktiskt inte. Inte som hört av sig direkt till oss. Men vi nåddes av att det fanns kritik, då tittade vi på det och höll med om att det var en plump formulering. Vi beklagar att den kom ut, säger Therese Lindström.

Bianca: ”Inte sur på något eller någon”

Bianca Ingrosso delade senare på kvällen det nya klippet på sin Instagram.

Hon passade då på att försvara Kanal 5:s agerande.

”Angående folks påhopp på Kanal 5 med denna video fast med annan text ovan... Man måste kunna prata om mat och mättnad i förhållande till mig & mitt namn utan att ta illa vid sig av min sjukdom. Jag älskar alla på Kanal 5 och är inte sur på något eller någon, till alla tidningar som ringer”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM