Biografen hyllas för hbtq-toalett: ”Den är jätteläcker”

Publicerad 2016-04-06

En hbtq-skylt på en toalett i Biopalatset i Göteborg har rönt stor uppmärksamhet i sociala medier.

– Det är helt fantastiskt! säger Jasmine Hallberg.

Det var när Jasmine Hallberg, 23, besökte Biopalatset i Göteborg som hon såg den nytänkande toalettskylten.

– Jag har aldrig sett en sådan här skylt någonstans här i Göteborg förut. Så jag blev chockad och väldigt glad när jag såg den, säger Jasmine Hallberg till Aftonbladet.

”Folk tycker den är jätteläcker”

Hon passade också på att ta en bild av skylten och när den senare lades upp i en Facebookgrupp tog det inte lång tid innan reaktionerna haglade in.

– Jag har aldrig fått så mycket kommentarer och likes på en bild förut. Och alla har varit positiva!

Samma reaktioner har Biopalatset själva fått sedan de satt upp skylten, en likadan finns redan på Göta.

– Folk tycker att den är jätteläcker! säger Mats Kullander, biografbyggare på SF och den som satt upp skylten, till Aftonbladet.

”Alla ska vara välkomna”

Idén till skylten kom till när Mats satt tillsammans med sin nittonåriga dotter och hennes vän. Vännen ska eventuellt genomgå en könskorrigerande operation och berättade att hen aldrig känner sig välkommen på någon toalett.

– Då sa jag: "gör en skylt så sätter vi upp den!". Dagen efter hade de ritat upp en och sedan lät jag tillverka den. För det är självklart att alla ska vara välkomna!

Jasmine Hallberg håller med:

– Det är helt fantastiskt att de gjort en sådan skylt och vågar bryta mot normerna med strikt uppdelade herr- och damtoaletter. Alla är lika mycket värda och alla borde få gå på toa var de vill, säger hon.