Legendariske månvandraren stämmer sina barn

avAlice Staaf

NYHETER

Buzz Aldrin, 88, astronaut och månvandrare, stämmer två av sina barn.

Hans barn ska ha utnyttjat hans tillgångar och påstått att han är dement.

– Han är en amerikansk hjälte och det är inget fel på hans sinnen, säger Aldrins advokat Robert Bauer.

Andrew och Janice Aldrin är barn till Buzz Aldrin. De vände sig till domstol i våras, för att få ett beslut om att deras far lider av paranoia, är förvirrad och har svårt med minnet. Kort sagt: han var dement.

Barnen ville att domstolen skulle utse dem till ansvariga för hans ekonomi, de ansåg att han börjat umgås med personer som försöker manipulera honom och få honom att ta avstånd från familjen. De tyckte också att han spenderat mycket av sina tillgångar på kort tid.

Svarade med att stämma barnen

En vecka senare svarade deras far med att stämma dem och en tidigare affärskollega, skriver CBS News.

Buzz Aldrin, doktor i rymdfysik, var den andra människan att sätta ned foten på månen i juli 1969. Neil Armstrong var först. Aldrin påpekar i sin stämningsansökan att hans son Andrew fortsatt att fatta ekonomiska beslut i hans namn, trots att han inte hade rätt till det.

Tidigare styrde sonen flera av Buzz Aldrins företag, skötte hans affärer och sociala medier. Men Buzz Aldrin drog tillbaka uppdraget när han stämde barnen.

Anklagar tidigare affärskollega för bedrägeri

Aldrin beskyller sin dotter för att konspirera och inte värna hans ekonomiska intressen. Dessutom anklagar han en tidigare affärskollega, Christina Korp, för bedrägeri.

Korp har twittrat om att hon är felaktigt anklagad och att det fanns människor som fått ett ”otillbörligt inflytande” över Buzz Aldrin. Enligt Korp skapade det en klyfta mellan Aldrin, hans barn och henne.

Psykiatriker, anställda av domstolen, ska nu bedöma Buzz Aldrins mentala hälsa. Han valde själv att gå igenom en egen undersökning i april. Då konstaterade psykiatriker på UCLA i Kalifornien att hans förmågor var normala för hans ålder. 

– Jag tror också att han är fullt kapabel att klara sig själv, att hantera sin ekonomi och stå emot bedrägeriförsök och otillbörligt inflytande, säger en doktor James Spar i brev till Aldrins advokat.

Syskonen är bedrövade

”Vem är president?” och ”Vilken dag är det i dag?” är typiska frågor som kan ställas i en vårdutredning som den Buzz Aldrin ska genomgå. Det uppger en advokat i Orlando, Florida, som inte har någon koppling till fallet.

– Han är en amerikansk hjälte och det är inget fel på hans sinnen, säger Aldrins advokat Robert Bauer.

Syskonen Janice och Andrew Aldrin säger i ett gemensamt uttalande att de är bedrövade för att deras far stämt dem och att stämningen är oskälig.

– Vår familj står stark liksom vår förmåga att arbeta tillsammans för att lösa problem, säger syskonen i uttalandet. Vi älskar och respekterar vår far och hoppas att vi kan ta oss förbi situationen som uppstått och återta det vi hade.

Allt fler bedrägerier polisanmäls – över 200 000 anmälningar 2016 00:44
ARTIKELN HANDLAR OM

Apollo

Bedrägeri