Massiv polisjakt efter massmördare

Publicerad 2017-10-13

Fyra personer har hittats ihjälskjutna i en bostad i södra Ohio i USA.

Ett av offren är en sjuårig pojke.

Nu spanar sheriffen Jeffery Lawless efter 23-årige Arron Lawson i Lawrence County.

Kropparna hittades på onsdagskvällen, lokal tid, i en trailer på en huscamping i den lilla orten Decatur Township.

En femte vuxen påträffades med allvarliga knivskador i huvudet och nacken hemma hos en granne några hundra meter bort. Personen flögs till sjukhus i ambulanshelikopter med kritiska skador.

Den döde sjuåringen troddes först vara vid liv. Polisen gick ut med en efterlysning men meddelade några timmar senare att sökandet avbrutits. Därefter kom beskedet att pojken hittats död. Kroppen hade gömts i huset där övriga kroppar låg.

– Det här är en fruktansvärd, fruktansvärd tragedi, säger Jeffery Lawless, sheriff i Lawrence County, till AP.

Flydde ut i skogen

Ett stort polispådrag spanar efter Arron Lawson, som bedöms vara av intresse för utredningen och misstänks för någon form av inblandning i morden.

Jeffery Lawless förklarar för lokaltidningen Ironton Tribune att en polispatrull fick syn på Arron Lawson i en blå Chevrolet vid lunchtid på torsdagen.

Efter en kortare biljakt kraschade 23-åringen ner i ett dike – och kom undan genom att fly ut i skogen till fots, trots att flera patruller och hundar letade eftersom honom.

Enligt sheriffen har alla inblandade personer något slags släktband med varandra.

Skolorna hölls stängda

Myndigheterna har inte offentliggjort namnen på mordoffren med hänsyn till utredningen. Personerna är ännu inte formellt identifierade av rättsläkaren. Men polisen tror sig veta vilka de är.

Skolorna i området hölls stängda på torsdagen med anledning av händelsen.

Följ ämnen i artikeln