Mystiskt båtklubbsmord – polisen vädjar om tips

Publicerad 2022-11-03

I december hittades en kvinna död på en båtklubb i södra Stockholm.

Hon var naken och hade oklara skador – men hur hon hamnat där är fortsatt ett mysterium.

– Det är väldigt märkligt ställe, säger kriminalinspektör Annika Berglind i Viaplays ”Efterlyst”.

Den 20 december i fjol lämnade kvinnan, som är i 50-årsåldern, sin bostad i södra Stockholm och försvann.

Efter tio dagars ovisshet hittades hon till slut död på en inhägnad båtklubb vid Årstaviken. Kroppen saknade kläder och var täckt av flera svårtolkade skador.

– Hon har ju konstiga skador. Skador som uppkommit på okänt sätt, säger kriminalinspektör Annika Berglind i Efterlyst, som berättar att man inlett en förundersökning om mord.

Ett par trasiga glasögon var den enda personliga tillhörigheten som polisen lyckades hitta. Men det fanns en märklig detalj som stack ut, säger Annika Berglind.

– Mellan benen var det löv som stack upp. Det var någon som hade lagt dit löv, säger hon.

”Väldigt oklart”

Trots skadorna har polisen inte kunnat fastställa någon dödsorsak. Under obduktionen konstaterade man dock att kvinnan inte blivit utsatt för något sexuellt våld och att det inte funnits något spår av droger eller alkohol i hennes blod.

– Det visar ju ännu mer att det här är en kvinna som har försvunnit och på ett väldigt oklart sätt hamnat på båtklubben, säger Annika Berglind i programmet.

Eftersom varje person som passerar den låsta grinden loggas vet polisen att många medlemmar besökt båtklubben när kvinnan försvann. Man kan dock inte utesluta att någon tagit en alternativ väg in.

– Den 30 december, när hon hittades, då var det isbelagt här. Man kan ju ha tagit sig in på båtklubben över isen, åtminstone den dagen.

Hur kvinnan hamnat på båtklubben är ett mysterium. Nu vädjar polisen om tips.

Polisens vädjan

Polisen vet inte heller om kvinnan dött på båtklubbens område eller om någon flyttat henne dit. Och nu vädjar man om att få in tips.

– Det vi vill det är ju att hitta folk som kanske har träffat henne eller sett henne, både innan och efter hon försvann. Om man har varit i närheten av där hon anträffades, så borde man ha sett henne, säger Annika Berglind.

Dagen kvinnan hittades var det is utanför båtklubben.

Följ ämnen i artikeln