Småbarnspappor befaras döda i brokraschen

Miguel, 49, och Maynor, 37, bland de saknade

Publicerad 2024-03-27

Sex personer försvann i djupet efter brokollapsen i Baltimore på tisdagen.

Två av dem är trebarnspappan Miguel Luna, 49, och tvåbarnspappan Maynor Yassir Suazo Sandoval, 37, som nu befaras döda.

– Han var make, far till tre, och har kallat Maryland sitt hem i över 19 år, säger Gustavo Torres på den ideella organisationen CASA till CBS News.

Det var under tisdagsnatten lokal tid som det Singapore-flaggade fraktfartyget Dali körde in i en av bropelarna på Francis Scott Key Bridge i Baltimore i USA.

Den 2,6 kilometer långa bron rasade ned i det kalla vattnet och drog med sig både människor och fordon i fallet.

Totalt åtta personer saknades inledningsvis, men under förmiddagen kunde räddningstjänsten bekräfta att två personer återfunnits vid liv.

De återstående sex personerna befarades döda, uppger CBS News. Under onsdagskvällen svensk tid hittades två kroppar i en bil som bärgades från drygt sju meters djup.

Pappor och makar

Samtliga som befaras döda uppges vara män och byggnadsarbetare, anställda av byggföretaget Brawner Builders, och befann sig på bron under natten för att fylla igen gropar i mitten av bron.

Männen kom bland annat från El Salvador, Guatemala, Honduras och Mexiko och uppges vara i 30–40-årsåldern, och har familj och barn.

”De är alla hårt arbetande, ödmjuka män”, uppger en anställd på företaget.

En av dem har identifierats som 49-årige Miguel Luna från El Salvador.

”Han var make, far till tre, och har kallat Maryland sitt hem i över 19 år,” sa Gustavo Torres på den ideella organisationen CASA om Luna i ett uttalande på tisdagskvällen.

”Vi vill se honom”

Även den honduranska medborgaren och tvåbarnspappan Maynor Yassir Suazo Sandoval, 37, befaras död, uppger NBC News.

”Vi sätter nu vårt hopp till att kunna få se kroppen” säger Suazos bror och fortsätter:

”Vi vill se honom, hitta honom, veta om han är död. Just nu vet vi ingenting”.

Guatemalas utrikesdepartement har även bekräftat att två av arbetarna var guatemalanska medborgare, från regionerna Petén och Chiquimula.

Under onsdagen riktades insatserna i Patapscofloden in på att bärga kvarlevor och fordon samt fortsatt utreda vad som orsakat kollapsen.

Under tisdagen framkom att fartyget kommit ur kurs och börjat ryka strax innan kollisionen. Det ska även ha förlorat ström i uppemot en minut innan krocken.

Följ ämnen i artikeln