Polisen om dödade Tova: ”Spår av yttre våld”

Uppdaterad 2017-05-18 | Publicerad 2017-05-16

Tova Mobergs kropp hittades i sjön nära den fastighet där polisen letat efter henne.

Det bekräftade polis och åklagare vid en presskonferens under tisdagen.

– Det finns tecken på yttre våld, säger polisens presstalesman Christer Nordström.

De tre anhållna männen kommer nu att delges misstanke om mord.

På tisdagen höll polis och åklagare presskonferens efter det att försvunna Tova Mobergs kropp hittats och identifierats.

Tre män i 20-årsåldern sitter sedan tidigare anhållna på sannolika skäl misstänkta för människorov. Männen kommer nu istället att delges misstanke om mord, och åklagare kommer inom kort att avgöra om männen ska begäras häktade.

Avgörande i utredningen

Chefsåklagare Ulf Back säger att det i tidigare förhör med de tre misstänkta männen framkommit intressanta uppgifter.

– Det avgörande i utredningen är att de tre männen kan knytas till Tova Moberg, genom uppgifter som bland annat framkommit i förhör.

I samband med att de tre männen delges de nya misstankarna kommer de även att förhöras igen.

– Kroppen påträffades i sjön som ligger i nära anslutning till den avspärrade fastigheten. Det finns tecken på yttre våld, sa polisens presstalesman Christer Nordström vid tisdagens presskonferensen.

Ingen tvekan om att hon bragts om livet

Han säger också att det enligt polisens bedömning i nuläget inte kan finnas någon annan förklaring än att Tova Moberg bragts om livet. 19-åringen var sedan tidigare bekant med de tre anhållna männen.

Under tisdagen har polisen genomförts en teknisk undersökning på den avspärrade gården, samt i sjön där den unga kvinnas kropp hittades.

– Vi har säkrat en del spår och bevis som kan komma att vara intressanta i den pågående förundersökningen, säger Christer Nordström.

Följ ämnen i artikeln