Chatta om arbetsintervjuer

Publicerad 2019-09-11

När Erik sökte jobb på Mathem fick han svara på märkliga påståenden.

Har du varit med om något liknande? Eller har du en rolig upplevelse från en anställningsintervju?

Dela med dig i chatten!

Denna chatt är stängd.

  • 11 sept 2019

    Fick frågan om jag hade planer på att bli gravid, och ifall jag blev anställd och hon får reda på det så lyfter hon pennan i handen o säger då sticker jag pennan i ögat o skrattar...

    Anon
  • 11 sept 2019

    På 1980-talet när jag sökte mitt första fasta jobb, inom bygghandeln, fick jag under anställningsintervjun frågan om jag är religiös. Anledningen var att de haft problem med en tidigare anställd som var så "religiös" att han inte kunde sälja något krokiga brädor till kunderna. Alla brädor som var något krokiga plockade han åt sidan. Arbetsgivaren hade betalat dyrt till fackföreningen för att kunna sparka honom.

    Robert
  • 11 sept 2019

    Jag får inget jobb pågrund av dessa frågor och liknade test eftersom jag har dyslexi. Min hjärna gör att jag läser fel/ser fel och då blir resultatet lägre än vad det egentligen skulle bli om jag fick göra det på papper. Eller om personerna träffar mig och talar med mig. Att ha ett osynligt handikapp och söka jobb är svårt nog, släng på att du ska göra ett iq test som ger dig chansen till ett jobb på Max eller espresso house låter lite väl mycket. Men hej, vad vet jag. Har 3 olika utbildningar men de hjälper inte mig ett skit. Tack vare dessa tester.

    Dyssen
  • 11 sept 2019

    Fått liknande frågor under anställnings intervju processen, svarade vad jag trodde dem ville höra och ej sanningen. Fick jobbet. Slutade pågrund av att jag presterade bättre än chefen och hölls nertryckt

    A
  • 11 sept 2019

    Hon jag träffade ifrågasatte allt om mig och min karriär! För hälften av testerna såg jag inte ens relevansen i. Massor med tester på 8 h. Det mest störande var att hon hade starka och störande åsikter om mitt äktenskap. Jag är skild sedan många år tillbaks och hon tyckte att jag borde ha tänkt mer innan jag skilde mig (jag berättade att mitt ex var otrogen och jag kunde inte gå över detta). Hennes resonemang var att mitt ex har tagit hand om mig med egna pengar när jag kom hit!!!! Detta trots att jag har förklarat att jag har pluggat och fått CSN efter ca 6 månader i landet! Hon är psykolog!

    Stockholm

ANNONS