Explosion i Kista – stort polispådrag

Uppdaterad 2019-01-23 | Publicerad 2019-01-22

Polis och räddningstjänst var under tisdagskvällen på plats i Kista i norra Stockholm efter en explosion på en pizzeria.

Enligt uppgift till Aftonbladet har sprängmedel använts och lokalen har fått stora materiella skador.

Larmet kom in vid 22.01 på tisdagskvällen. Enligt de första uppgifterna hade minst en explosion hörts i Kista.

– Uppgifterna spretar åt olika håll, men det lutar åt att det är en detonation och inte flera, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen skickade ett stort antal patruller till Kista. Även bombgruppen var på plats.

Polisen misstänker att sprängmedel ligger bakom explosionen.

Enligt uppgift till Aftonbladet misstänker polisen att sprängmedel ligger bakom detonationen som orsakade stora skador inne i restaurangen.

– Vi vet inte vad det är som har smällt, vi håller på och undersöker det. Det är glaskross i markplan på den här fastigheten, säger Mikael Pettersson.

Inga personskador har rapporterats. Polisen har inlett förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt uppgift till Aftonbladet har vittnen rapporterat att flera gärningsmän sprungit från pizzerian efter att ha krossat rutan med en sten och kastat in ett explosivt föremål.

Andra vittnesuppgifter talar om gärningsmän som flytt i bil.

”Hördes ett skrik”

Polisen känner inte till någon hotbild mot restaurangen och enligt uppgift till Aftonbladet har innehavaren i ett första förhör sagt sig sakna fiender.

Aftonbladet talade under natten med en person som bor i huset där det exploderade.

– Golvet hoppade till. Vi uppfattade det som två smällar, men det kan ha varit att det ekade mellan husen. Innan det small hördes ett skrik, säger vittnet.

– Nu har polisen spärrat av allting och bombgruppen är här. En hund följer spår från restaurangen och verkar ha hittat något.

Följ ämnen i artikeln