God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2019-02-16

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Mueller yrkar på 24 år för Manafort

Den särskilde åklagaren Robert Mueller skriver i sitt underlag till en domstol i Virginia att Paul Manafort bör dömas till fängelse i mellan 19 år och 7 månader, och 24 år och 5 månader. Dessutom bör han enligt Mueller betala böter på mellan 50 000 och 24 miljoner dollar.

Läs hela artikeln

Intensiv jakt efter vapenmän

Två beväpnade gärningsmän rånade och hotade personalen på en bensinmack i Västerås under fredagskvällen. De försvann sedan till fots och jagades av flera polispatruller.

Läs hela artikeln

Nigerias val skjuts upp en vecka

Nigerias presidentval, som var planerat till lördagen, skjuts upp en vecka. Enligt valkommissionen går det inte att genomföra som planerat och i stället ska valet hållas den 23 februari.

Läs hela artikeln

Stenmarcks vilda utbrott på scenen

Det gick inte som Martin Stenmarck ville på repetitionen. Då fick han ett utbrott på scenen.
– Jävlar i helvete, jävla skit att jag inte kan komma ihåg det där, skrek han i mikrofonen.

Läs hela artikeln

Stina på plats – för att rädda VM

Stina Nilsson är på plats i VM-orten Seefeld. Här ska den skadade sprintstjärnan göra de sista förberedelserna för att rädda en mästerskapsstart. Hennes norska konkurrenter hoppas att det går vägen.
– Sverige blir väldigt farliga i stafetten med Stina Nilsson med men jag håller ändå alla fingrar och tår för att hon ska komma till Seefeld och åka mästerskapet, säger Therese Johuag.

Läs hela artikeln

Här testar prins Oscar på livet som brandman

Prins Oscar och hans pappa prins Daniel besökte en brandstation i Stockholm. Och av bilderna att döma såg det ut som att han trivdes i sin brandhjälm.

Läs hela artikeln

”Utan facken väller folks vrede fram”

DANIEL SWEDIN: ”Tio år efter den senaste finanskrisen försöker politiker och förståsigpåare förklara varför land efter land exploderar i vrede och ilska mot ”eliten”. Men det finns något som förbinder brexit, Donald Trumps valseger, högerextremismens framväxt i Centraleuropa och de gula västarna i Frankrike. Det handlar om ökande ojämlikhet, stagnerade löner och ekonomisk otrygghet.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

ANNONS