Lokalare än Kanal Lokal

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-07

Per Magnusson 
är 27 år, nöjesreporter och recensent för Punkt SE, Malmö.

Under de senaste veckorna har jag konsumerat ett antal lokala medier. Jag vill nu dela med mig av mina intryck. Låt oss börja med det lokalaste av dem alla.

Tv-kanalen Kanal Lokal.

Den som kom på namnet rimmade inte bara fyndigt, utan sammanfattade även med närmast knivskarp precision konceptet i två ord.

Cirka alla jag känner har varit med i kanalen sedan starten. Flera av mina närmaste vänner, ex-kolleger och till och med en man som jag för en tid sedan delade kontor med. Han var medlem i en lär-dig-skratta-grupp. Tillsammans med två skojfriska kumpaner skrattade han sådär antispontant teatraliskt i en kvart. Tack, Kanal Lokal, för att ni värnar om den lokala humorn.

För övrigt trodde jag aldrig att jag skulle ha något elakt att säga om en tv-kanal som värnar om lokala artister. Det har jag väl egentligen inte heller. Låt oss blott konstatera att inte alla ensam-pojke-med-såg från Hässleholm skulle kvala in hos Letterman.

Och så detta med Malmös svar på magasinet Yachting – Galore Weekend. Tidningen delas endast ut i Västra hamnen, Ribbersborg, Slottsstaden och Erikslust. Min förtjusning över senaste temanumret om att bygga sin egen pool känner ingen som helst gräns.

Precis alla verkar ha sin egen tidning för tillfället. Min flickvän kom häromdagen hem med Friskis & Svettis alldeles egna Malmö-tidning.

Jag har aldrig satt min fot på ett gym. Men det ska sägas. Efter att ha sett ledarskribentens överdimensionerade bildbyline är jag längre från skivstänger och crosstrain-ers än någonsin. Hans Lasse Holm-hurtigt ondskefulla leende skrämmer mig hela vägen till ett träningslöst liv. Mannen heter inte Lasse Holm. Han heter – ja, det är sant – Lasse Twetman.

Bara Lasse Swetman hade varit ett mer fullbordat namn på en sådan man.