Katter utan ögonlock letar efter bostad

Publicerad 2016-09-16

Två kattungar vandrade ensamma längs en väg i Blue Mountains i Australien.

Ett par fick syn på dem – och tog med sig missarna hem. Där gjorde de en oväntad upptäckt: katterna saknade ögonlock.

– De hade kunnat bli blinda inom ett år om de inte hade fått hjälp, säger fotografen Patrick Jones till brittiska Metro.

Just nu finns två lite ovanliga kattungar – Felix och Dora – tillgängliga för adoption i Blue Mountains i Australien. Båda saknar ögonlock – vilket gör att de ser ganska speciella ut.

– De verkar inte uppleva någon smärta från det alls, säger Patrick Jones, som är fotograf för katthärbärget RSPCA NSW, till brittiska Metro.

Intresset är stort för de söta katterna. Men den som adopterar ska helst ta båda två.

– Det finns så mycket kärlek mellan dem, så det vore fantastiskt om de kunde få bo tillsammans.

Vandrade ensamma

Katterna hittades när de vandrade ensamma längs en väg i Blue Mountains. Ett godhjärtat par fick syn på kompisarna och tog med sig dem hem.

De såg snart att katternas ögon såg lite ovanliga ut. Och efter ett veterinärbesök konstaterades att Felix och Dora fötts utan ögonlock.

– De hade kunnat bli blinda inom ett år om de inte hade fått hjälp, säger Patrick Jones, som publicerat bilder på katterna på sin blogg.

Men efter en operation där bitar av katternas läppar användes för att skapa en ögonlocksersättning mår de nu fint – även om de behöver ögondroppar.

Charmar personalen

Dessutom har Felix och Dora charmat personalen på katthärbärget ordentligt.

– De är inte rädda alls och hälsar alltid när du kommer in i rummet. Vanligtvis brukar övergivna katter vara mycket skyggare.

Nu letar alltså katterna efter ett permanent hem.

– Låt inte deras lite märkliga utseende avskräcka dig. Felix och Dora har de mest underbara personligheterna, säger Patrick Jones.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln