Åklagaren i Wilma-fallet: ”Väldigt viktigt att hitta hela kroppen”

22-åringen ska genomgå sinnesundersökning

avAdam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

En kroppsdel har hittats som omöjliggör att 17-åriga Wilma Andersson är vid liv.

Men för utredningen är det viktigt att resten av kroppen hittas.

– Eftersökning efter kroppen i övrigt jobbar man med hårt just nu, säger Jim Westerberg, åklagare i fallet.

Efter en lång och massiv sökinsats släcktes hoppet att hitta 17-åriga Wilma Andersson vid liv i fredags. En kroppsdel hade hittats och fyndet utesluter att Wilma Andersson lever, meddelade polisen.

Det pågår febril aktivitet i sökandet efter fler kroppsdelar. Polisbåtar har setts vid Bäveån i Uddevalla, bland annat.

– Det är ju för att kunna utröna på vilket sätt den här personen har avlidit. Det behövs ju normalt en kropp för att bedöma det vid en obduktion. Så att det är väldigt viktigt, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

1 av 4 | Foto: Privat
Wilma Andersson, 17, försvann den 14 november.

Misstänkt ska undersökas

En 22-årig man som varit närstående till Wilma sitter häktad misstänkt för mord. Åklagaren säger att det kan bli aktuellt för honom att begära 22-åringen omhäktad under morgondagen.

Jim Westerberg vill även att mannen ska genomgå en paragraf 7-undersökning, som brukar kallas för en ”liten sinnesundersökning”.

– Det är förhörsledaren som har redogjort för hur han agerat i förhör. Till detta hör att mannen är misstänkt för ett grovt våldsbrott, och så har man hittat en kroppsdel av offret, säger Jim Westerberg.

Utredning kan ta ett halvår

Mycket arbete ligger nu hos Nationellt forensiskt centrum (NFC), som ska analysera spår. Utredningen är i sin linda, säger åklagaren.

– Det ska höras om ett antal personer, vi ska höra nya personer, vi har lite annan teknisk analys att göra. Det är en hel del som återstår. Jag pratade just med utredningsgruppen och det är inte ovanligt att en sådan här utredning tar ett halvår, säger Jim Wisterberg.

Parallellt pågår även förundersökning mot den man som misstänks för grovt skyddande av brottsling.

– Det är inget avskrivet, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM