Elva män dog – snart åtal mot fentanylsäljare

avTT

Foto: Jeppe Gustafsson/TT
En 23-årig man kommer till sommaren att åtalas för att ha orsakat elva personers död genom att sälja fentanyl, enligt åklagaren. Arkivbild.

Två bröder dömdes nyligen i hovrätten för att ha orsakat åtta personers död genom att sälja den livsfarliga drogen fentanyl.

Nu kan ett nytt åtal vara på väg, rapporterar Corren. En 23-årig man kommer enligt åklagaren att åtalas inom kort, misstänkt för att ha orsakat elva personers död genom att sälja fentanyl som nässprej.

De elva männen dog mellan oktober och mitten av november 2017 efter att ha köpt den kraftigt smärtstillande substansen av 23-åringen. Enligt åklagaren sålde mannen från Motala drogen utan att instruera hur den skulle brukas eller nämna att det ens rörde sig om fentanyl.

23-åringen häktades för grovt vållande till annans död men försattes på fri fot i januari. Men utredningen har fortsatt.

– Om inte försvaret begär att utredningen ska kompletteras ytterligare ser det ut att bli åtal innan sommaren, säger åklagare Britt-Louise Viklund till Corren.

Mannen förnekar brott.