Gorilla-selfien har tagit internet med storm

avMatilda Aprea Malmqvist

En annorlunda selfie har hyllats på sociala medier. Två gorillor poserar, på ett nästan mänskligt sätt, framför kameran med en skogsväktare.

”En vanlig dag på kontoret”, lyder bildtexten.

Selfien på två gorillor och en skogsväktare har hyllats på sociala medier. Gorillorna Ndakasi och Matabishi ser nästan mänskliga ut när de ställde upp för fotografiet med sin kompis Mathieu Shamavu.

”En vanlig dag på kontoret”, lyder bildtexten.

1 av 3 | Foto: The Elite AntiPoaching Units And Combat Trackers/ Facebook
Gorillorna Ndakasi och Matabishi ställer upp å en selfie med Mathieu Shamavu.

Gorillorna bor i Virungas nationalpark i Demokratiska republiken Kongo som vaktas av flera hundra skogsväktare. Enligt parkens hemsida har området varit påverkat av en väpnad konflikt och gorillorna hade inte klarat sig utan skogsväktarna som skyddar dem från tjuvjägare.

Riskerar sitt liv dagligen

"Dessa lokala män och kvinnor går igenom intensiv träning och riskerar sina liv dagligen för att skydda parkens vilda djur, inklusive världens mest utsatta bergsgorillor.", skriver parken på sin hemsida.

Den hjärtvärmande selfien som publicerades under skärtorsdagen har fått över 20 000 gilla-markeringar och 13 000 delningar på Facebook. Skogsväktaren Mathieu Shamavu hyllas för sitt fantastiska arbete med att skydda de hotade gorillorna.

ARTIKELN HANDLAR OM