Storbrand i höghus

Publicerad 2015-02-20

Runt 45 personer skadades i en storbrand på ett äldreboende i den holländska staden Nijmegen i natt, skriver Reuters. För fyra var tillståndet allvarligt.

100 personer evakuerades från branden som rasade till morgonen.

Totalt 15 personer fick föras till sjukhus och omkring 30 personer vårdades för rökskador, enligt ett lokalt kriscenter.

Vid 6.30-tiden i morse var branden under kontroll. Det befarades att delar av taket rasat in och att människor var instängda under rasmassorna, rapporterade den nationella tv-kanalen Nos.

Efter släckningsarbetet söktes byggnaden igenom med hundar och inga människor påträffades. En sista kontroll av byggnaden skulle påbörjas senare.

Över 100 evakuerades

Ett stort antal brandbilar och ambulanser fanns på plats. Runt 100 människor, de flesta äldre, bor i byggnaden och fick evakueras med hjälp av kranbilar. Många hann inte klä på sig och fick hjälpas ned från sina balkonger i bara pyjamasen. Ett antal husdjur räddades och togs om hand av djurambulanser, rapporterar tv-kanalen Nos.

Branden misstänks ha startat i en cafeteria nära ingången till byggnaden. Det var oklart när de boende skulle kunna återvända hem.

Följ ämnen i artikeln