Flyktbil hittad efter rån mot växlingskontor

Lisa Mattsson/TT

Publicerad 2019-07-17

Ett växlingskontor i Jönköping rånades under onsdagsförmiddagen. Arkivbild.

Ett växlingskontor i Jönköping utsattes för ett rån under onsdagsförmiddagen. Nu har en av rånarnas flyktbilar hittats i centrala Jönköping.

Vid rånet tog sig flera personer in på kontoret med någon form av vapen eller tillhygge.

– Det är ett fullbordat rån, det ska ha gått väldigt snabbt och vi tror att rånet var över på bara några minuter, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i Jönköping, till TT.

Rånarna kom över en okänd summa kontanter innan de lämnade platsen i bil, och söktes bland annat med polishelikopter. Under eftermiddagen hittades bilen av en privatperson, bara några hundra meter från brottsplatsen.

– Bilen hade en del karakteristiska skador, de har tydligen kört och backat emot en del stolpar och andra föremål. Sen finns det uppgifter om att bilen hade en krossad framruta efter att en privatperson som försökte göra en insats kastade ett bord på bilen utanför växlingskontoret, säger Thomas Agnevik.

Flyktbilen undersöks nu av polisens tekniker, samtidigt som spaningsarbete och vittnesförhör pågår. Polisen går även igenom sina register över personer som tidigare begått liknande brott.

– Det verkar ganska välplanerat, så man kan spekulera i att det kanske inte var första gången, säger Thomas Agnevik.

Ingen person skadades fysiskt vid rånet.