Flera attacker mot ukrainska städer under natten

Publicerad 2022-10-13

40 platser i Ukraina har attackerats under 24 timmar, enligt ukrainska militären.

Under natten och morgonen har de ryska anfallen fortsatt.

Huvudstadsregionen Kiev har beskjutits med kamikazedrönare och i Mykolaiv har ett bostadshus träffats.

De intensiva ryska anfallen mot Ukraina fortsätter för fjärde dagen i rad. Den ukrainska militären uppgav under torsdagen att 40 platser i Ukraina hade träffats i attackerna de senaste 24 timmarna.

En byggnad i Kievregionen i Ukraina har attackerats under torsdagsmorgonen, rapporterar Reuters.

Kievs guvernör Oleksej Kuleba uppger att tidiga uppgifter tyder på att det är iransk-tillverkade kamikazedrönare som använts i attackerna, skriver Kyiv Independent.

Kuleba uppmanar invånare i regionen att stanna i skyddsrum.

”Massiva bombningar”

Än så länge är det inte bekräftat var i regionen attacken ägde rum men räddningspersonal ska vara på plats.

Enligt Kyrill Tymosjenko, vid president Zelenskyjs stab, har kritisk infrastruktur skadats i attackerna. Det finns inga uppgifter om människor har skadats i samband med attacken.

Staden Mykolaiv har också ansatts av ”massiva bomningar” under natten. Det uppger stadens borgmästare Oleksandr Senkevitj enligt CNN.

– Ett femvåningshus träffades. De två översta våningarna totalförstördes och resten är täckt i rasmassorna, skriver han på appen Telegram.

Pojke räddad ur rasmassor

Räddningstjänsten arbetar med att hitta människor som fastnat under rasmassorna. Vid åttatiden lyckades man få ut en 11-årig pojke som togs till sjukvård.

Enligt den ukrainska militären har Ukrainas luftvapen utfört 32 attacker på 25 ryska mål under samma tidsperiod.

I staden Nikopol i Dnipropetrovsk har missiler har träffat över 30 flervåningshus och privata bostadshus, enligt Reuters. Även gas- och kraftledningar har träffats och över 2000 familjer ska sakna ström.