Sköt med 3D-pistol mot grannes altanfönster

TT

Publicerad 2020-01-28

En 42-årig kvinna sköt med en 3D-printad pistol mot en grannes fönster och döms nu av Växjö tingsrätt till två års fängelse. Arkivbild.

En 42-årig kvinna i Växjö döms till två års fängelse för grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen efter att hon avlossat skott mot en grannes altanfönster med ett 3D-printat vapen.

Polisen knackade på hos kvinnan en septemberdag i fjol efter att ha larmats till bostadsområdet av grannen, som vid tidpunkten för skottlossningen var ute på en promenad med sin hund.

Hemma hos kvinnan hittades en hemmabyggd pistol, som till stora delar bestod av 3D-printade plastdelar. Man upptäckte även kulor och skotthål i en vägg bakom ett frysskåp och i hennes egen balkongdörr. Det fanns även skador orsakade av kulor i väggar, matta, gardin och en högtalare, enligt domen från Växjö tingsrätt.

Kvinnan hävdar att hon trodde att det var en leksakspistol och att hon fått den av en bekant. Hon har dock inte ifrågasatt att hon har avlossat skott i sin egen lägenhet utan har sagt i polisförhör: “det finns ju hål”.