Försökte fly från gränspolisen – fem döda och tolv skadade

Publicerad 2018-06-18

På söndagen kraschade en suv efter att ha försökt komma undan gränspolisen i södra Texas, USA.

Suven kraschade på motorvägen, voltade flera varv – och tolv passagerare slungades ur fordonet.

Passagerarna tros ha varit papperslösa.

Minst fem personer dog och flera skadades under söndagen när en suv kraschade efter att ha försökt komma undan gränspolisen i södra Texas, USA, rapporterar AP.

Sheriff Marion Boyd säger att suven förlorade kontrollen när den körde på motorvägen – i 160 kilometer i timmen. Tolv personer som färdades i fordonet flög ur suven när den kraschade, rapporterar CNN.

– Fordonet körde av vägen och började sladda på grund av grus. Föraren försökte sedan rätta till fordonet, vilket fick den att volta flera varv, säger Marion Boyd till CNN.

Föraren har arresterats

Enligt honom ska sammanlagt 14 personer ha färdats i suven. Fyra av passagerarna förklarades döda på plats. En femte person dog senare på ett sjukhus i staden San Antonio.

Många av resenärerna i suven tros ha varit papperslösa. Enligt Marion Boyd tros föraren och en av passagerarna ha varit amerikanska medborgare. Båda har arresterats.

Sheriffen vet i nuläget inte var de illegala invandrarna kommit från.

– Vi har sett det här många, många gånger, inte bara här utan även på andra platser längs med gränsen. Det här är ett utmärkt exempel på varför våra gränser måste säkras, säger Boyd.

Följ ämnen i artikeln