Tv-profilen släppt – har betalat borgenssumma

Publicerad 2019-01-18

Tv-profilen som suttit häktad i USA har släppts fri.

Han har släppts efter att ha betalat borgen, skriver tidningen Expressen.

– Han hade en borgensman, säger McPhaul på Broward County Sheriff’s Office till tidningen.

I över en vecka har den svenske tv-profilen suttit häktad i Florida, misstänkt för att ha ofredat en minderårig i en park i en mindre ort utanför Fort Lauderdale.

Två gånger har svensken bytt advokat, och med försvararen Alan L Grinberg får svensken nu lämna häktet.

Den borgenssumma på 100 000 dollar, motsvarande nästan 900 000 kronor, som var satt ska nu vara inlöst, enligt Expressen.

Släpptes under torsdagen

Tidningen har pratat med personal på Broward County Sherriff’s Office som uppger att svensken släpptes 17.53 på torsdagen, lokal tid.

– Han hade en borgensman från en borgensfirma som betalade in 10 000 dollar, säger personen som presenterat sig som ”clerical specialist McPhaul” till tidningen.

Då svenskens borgensman betalat in en tiondel av summan har han kunnat släppas. Borgensmannen åtar sig att betala in resten av den fastslagna borgenssumman i händelse av att tv-profilen skulle fly.

När Aftonbladet i söndags träffade tv-profilen i häktet uppgav han att han inte mådde bra.

Efter bara någon minut avbröt han samtalet.

Svensken nekar

Svensken hade gripits tidigare under veckan efter ha anmälts av anhöriga till den 13-årige pojke som svensken misstänks ha ofredat vid ett utegym. När pojken tränat ska svensken ha tagit på hans ben och sedan över hans underliv, har 13-åringen uppgett i förhör.

Svensken har nekat till anklagelserna, men medgett att han träffat pojken i parken.