Kraftig explosion i Arlöv i Skåne

Publicerad 2015-07-15

Polisens kriminaltekniker och bombtekniker undersöker platsen för explosionen i Arlöv tidigt på onsdagsmorgonen.

Sprängningen i Arlöv utanför Malmö utreds som ett misstänkt mordförsök. Polisen tror att granaten som exploderade riktats mot någon i fastigheten.

En handgranat exploderade i natt vid ett bostadshus i Arlöv. Polisen utreder om det finns ett samband med den skottlossning som inträffade på tisdagskvällen. Boende i fastigheten på Byggmästargatan i Arlöv larmade vid ett-tiden om en kraftig detonation som fick rutor i huset att krossas. Ingen person skadades vid explosionen.

Både kriminaltekniker och bombtekniker skickades dit och spår på platsen tyder på att det är en handgranat som exploderat. Polisen jobbar nu med att se om det finns någon hotbild mot någon person i huset.

Utesluter inte samband

Tidigare på tisdagskvällen rapporterade polisen om skottlossning i Arlöv, inte långt från där explosionen inträffade. Men varken någon misstänkt eller någon skadad påträffades i området eller på sjukhus. Ett vittne säger till sydsvenskan.se att en person på en motorcykel ska ha avlossat två skott mot en bil i en korsning.

– Vi tittar givetvis på om det finns ett samband med skottlossningen. Jag kan inte säga om det är så, men det är inte uteslutet, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl i polisregion Syd.

För en vecka sedan sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i Arlöv. En minnesstund för offret hölls i samhället under tisdagen.

Två män, 27 och 41 år gamla, har gripits för dådet och sitter häktade på sannolika skäl misstänka för mord.

TT

Följ ämnen i artikeln