Exen borde vara mina kompisar

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-19

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

”Varför vill alla killar jag är intresserad av bara bli kompisar med mig?”

I min roll som relationsråd i P3 har jag ofta stött på personer med det här problemet. De får bara vänskap, ingen sex. De är frustrerade och har svårt att se det fina i vänskapen, det är ju inte den dom är ute efter.

Jag har ett liknande problem, fast omvänt.

Alla killar jag kommer i kontakt med vill bara vara kompisar, men inte med mig utan med varandra!

Ofta hör man om pojkvänner som är svartsjuka på sina tjejers ex, men det har aldrig hänt mig. Det räcker att jag presenterar dom för varann, så är det kört.

Det började med att Philip, min bästis från högstadiet, fick träffa min första riktiga kille David. Efter bara några veckor umgicks de utan mig, som om jag aldrig funnits och strax därpå hade de en musikstudio ihop. Min andra seriösa kille, Mattias, startade ett klädmärke och vem fick vara modell för det? Jo, David. Mattias, som numera bor i Åmål, hör nästan aldrig av sig, men när jag ringde David förra veckan, var var han då? I Åmål hos Mattias!

Min nuvarande kille Ola var inte hemma när jag kom hem i fredags, var var han? Jo, på puben ”Cheers” och drack öl med David. Hallå!? Dom är ju mina ex, de borde ju i första hand vara mina kompisar!!!

På P3, i programmet ”Christer” där jag jobbar på torsdagar, finns Morgan. Han och jag fann varann direkt, han är så rolig och fantastisk, exakt en sån kompis jag alltid velat ha. Och precis när vi nästan helt spontant blivit vänner på riktigt så händer det; Jag presenterar honom för Ola. Nu har jag inte sett röken av Morgan mer än i radiostudion, för han och Ola är så upptagna med att spela pingis, minst tre gånger i veckan. Pratar Morgan nånsin med mig utanför relationsrådet så är det för att höra om Ola smygtränat på skruvbollar hemma.

Vad är det frågan om!? Är det något jag gör? Bleknar jag verkligen så i jämförelse med mina killar?

Samme Morgan sa att ”du borde ju se det som att du är en härlig tjej som drar till dig bra människor”.

Jo, det är ju ett

fint sätt att se det, men jag vill inte vara nån jävla Jourhavande kompisförmedling för manlig vänskap! Rätt vad det är har dom väl kört igång nåt after-ski coverband som heter ”Kittys Killar”. I och för sig, då hade jag kanske fått komma in gratis.

Kitty Jutbring

Följ ämnen i artikeln