Misstänkt för trafikbrott död – fick hjärtstopp i arresten

avMalin Nilsson

I samband med en vansinnesjakt i Örebro i oktober körde den misstänkte bilisten på en polis. Mannen, född −81, greps och sattes i arresten, men redan samma kväll blev han allvarligt sjuk.

Nu har mannen avlidit.

Det var under eftermiddagen och kvällen den 28 oktober som polisen i Örebro fick jaga en bilförare vid ett flertal tillfällen. Gång på gång undkom han polisen, och till slut gick det så fort att den efterföljande polisbilen var tvungen att avbryta jakten.

I samband med att två polisbilar lyckades rama in bilisten på en parkering, körde han på en av poliserna. Den misstänkte mannen greps, misstänkt för bland annat grovt rattfylleri, grov vårdslöshet och våld mot tjänsteman.

Blev sjuk i arresten

Bara timmar efter gripandet drabbades mannen av hjärtstopp i arresten. Han fördes till sjukhus där han har vårdats sedan dess.

Nu meddelar Polisen att den 37-årige mannen har avlidit under lördagsmorgonen.

Särskild utredning upprättad

Utredningen där mannen är huvudmisstänkt har löpt på fram tills nu. Vad som händer framåt är upp till en förundersökningsledare att fatta beslut om.

Det pågår även en internutredning i ärendet.

– I har upprättat en anmälan som överlämnats till avdelningen för särskilda utredningar, men jag har ingen information om vad det är för brottsrubricering. Det ska utredas om polisen har gjort något fel i hela den här händelsen, säger Kristina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Den påkörda polisen klarade sig med ”en ful skada” på benet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro

Brott