Artist uppges ha vägrat dela scen med polisen – fick rätt

avJamshid Jamshidi

Artisten Dree Low, polisen och politiker skulle debattera om populärkulturen i förorten under Järvaveckan.

Men artisten uppges ha vägrat medverka på samma scen som polisen – och polisen fick lämna.

I ett uttalande beklagar Järvaveckan att seminariet ”inte riktigt höll måttet”.

Under söndagskvällen, sista dagen av Järvaveckan, skulle polisen Hanif Aziz och lokalpolisen Rissa Seidou debattera om populärkulturen i förorten.

Även rapparen Dree Low, riksdagsledamoten Lawen Redar (S) och MUF:s ordförande Benjamin Dousa skulle medverka i samtalet.

Men alla närvarade inte.

Dree Low ska ha vägrat stå på scen tillsammans med lokalpolisen.

Skulle precis vara och debattera populärkultur i orten tillsammans med Benjamin Dousa, Lawen Redar och Melody Farshin på Järvackan. Artisten Dree Low vägrade att stå på scen tillsammans med lokalpolisen. Arrangören vek sig och polisen fick lämna scenen”, skriver polisen Hanif Azizi på Twitter.

I ett uttalande på Twitter bemötte Järvaveckan händelsen.

”Det har arrangerats över 100 samtal och seminarier på Spånga IP denna vecka. Ett av dem höll inte riktigt måttet. Här är ett uttalande med anledning av det”.

Foto: Skärmdump
Järvaveckans uttalande på sociala medier.

”Låter rapparen sätta tonen 

Expressen har varit i kontakt med Benjamin Dousa som säger att han fick reda på att poliserna skulle vara med när han först kom dit.

Men precis när samtalet skulle dra i gång, och de stod redo på scenen, fick de veta att poliserna inte längre skulle vara med – men inte varför.

– Först i efterhand fick vi detaljerad information om vad som hänt. Och det är så klart väldigt beklagligt. Hade jag och Lawen fått den informationen innan hade ingen av oss ställt upp på den här panelen, säger han till Expressen.

– Det är klart att det här är väldigt illa. Att man ändå låter den här rapparen sätta tonen för hela panelen. I så fall borde han lämna panelen.

Även riksdagsledamoten Lawen Redar (S) delar samma bild.

– Vi fattade inte vad det var som pågick. Självklart hade inte jag deltagit i det här samtalet överhuvudtaget om jag hade vetat de här förutsättningarna, säger hon till tidningen.

”Tog sitt ansvar”

Artistbolaget Tukio arrangerade samtalet. De skriver i ett till Expressen att det skedde en misskommunikation från deras sida som ledde till att alla panelmedlemmarna inte blev informerade om att två poliser även skulle delta.

De kallar missförståndet för olyckligt men skriver att de tog sitt ansvar genom att ”behålla debatten såsom den var tänkt från början”, uppger Expressen.

I panelsamtal är det viktigt (särskilt med icke-vana debattörer) att man känner till panelsamtalets samtliga premisser. Då ingen panelmedlem kände till om deras medverkan valde TUKIO att fråga Rissa fem minuter innan panelen skulle börja om deras deltagande kan strykas och göras i den ursprungliga versionen, då TUKIO inte informerat till de andra deltagarna, något som var OK och förståeligt från Rissas sida”, fortsätter de i mejlet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Järva

Solna

Stockholm