Så här tycker danskarna om inställda besöket

Rasmus Thedin/TT

Publicerad 2019-08-21

Först ville president Donald Trump komma på statsbesök till Danmark. Sen ville han köpa Grönland, men fick nobben.

Sen ville han inte komma längre.

Så här tycker några danskar om Trumps inställda Danmarksbesök:

Casper Heise, Köpenhamn.

– Det är bra att han inte kommer. Men det är ett underligt beteende av en president. Men personligen har jag ingenting emot att han inte kommer. Jag tycker att det är en fullständigt föråldrad och kolonial tanke som inte hör hemma i dagens samhälle att köpa Grönland. Det var absurt, säger Casper Heise.

Jens Skov, Kolding.

– Det var inte helt oväntat. Han är på många sätt oberäknelig, han följer inte konventioner. För mig spelar det ingen roll huruvida han kommer hit eller inte, men jag tycker att det är viktigt att vi har ett bra förhållande till USA, säger Jens Skov.

Matthias Borello, Köpenhamn.

– Han är oförståndig. Jag tror inte att han fattar vad det sätter i gång när han först säger att han ska komma, och sedan ändrar sig. Det var ingen särskilt sympatisk idé att vilja köpa Grönland. Det uppskattades inte i Danmark. Det borde han ha förstått, säger Matthias Borello.

Birte Schlörholz, Köpenhamn.

– Jag bara skrattade. Både åt att han ville köpa Grönland och att han ställde in. När man tänker att han inte kan bli värre så blir han det ändå. Det här är fräckt och ohövligt beteende, men inte särskilt förvånande, säger Birte Schlörholz.

Inger Kjær, Köpenhamn.

– Det är skönt att han håller sig borta. Då sparar vi de pengarna. Han gick för långt när han ville köpa Grönland, säger Inger Kjær.

PODD: Därför vill Donald Trump köpa Grönland

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Wolfgang Hansson om varför Donald Trump vill att USA ska köpa Grönland.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen