God man lät Malmölägenhet bli förvaringsplats för knark och vapen

Publicerad 2019-12-20

I februari i år kunde Malmöpolisen slå till mot en lägenhet i Dammfri i Malmö. Lägenheten visade sig innehålla stora mängder narkotika och flera vapen. Under fredagen dömdes en 18-årig ung man för bland annat grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Ett av de två vapen som polisen hittade i en svart väska i lägenheten.

Det var i samband med narkotikaspaningar i området Dammfri som polisen fick syn på en bil som stannade till vid en adress i området. Ut klev ett antal ungdomar som polisen kände igen och bestämde sig för att följa efter. När ungdomarna gått in i ett trapphus fattade polis misstanke om brott och valde att gripa dem. En husrannsakan genomfördes direkt och polisen hittade då en större mängd narkotika samt flera vapen på adressen.

 Bland de gripna finns en man född 2001. Och det visar sig vara han som i huvudsak nyttjar lägenheten. Tingsrätten bedömer under fredagen att vapnen och narkotikan tillhör honom.

Lägenheten dock, tillhör en man som sen en tid innan polisens tillslag lämnat ifrån sig sina lägenhetsnycklar till sin gode man. Den gode mannen har i sin tur gett 18-åringen och hans vänner tillträde till lägenheten som då förvandlats till en förvaringsplats för knark och vapen.

 Under tillslaget hittar polisen över ett kilo hasch samt tusentals narkotikaklassade tabletter. Men även två pistoler och ammunition. Tingsrätten i Malmö dömer 18-åringen till sluten ungdomsvård i 10 månader.