FN-skola träffad i luftangrepp: ”Bara döda kroppar”

Publicerad 2023-11-04

Minst 15 personer uppges döda i norra Gaza efter att en FN-driven skola träffades i ett luftangrepp under lördagen.

Det rapporterar internationella medier.

Följ ämnen
Gaza

Al-Fakhoura-skolan, som drivs av FN-organet UNRWA, ligger i flyktinglägret Jabalia i norra Gaza. Sedan den 7 oktober fungerar skolan som ett boende för människor på flykt undan striderna.

Under lördagsmorgonen kom de första rapporterna om att lokalerna träffats av ett luftanfall. Reuters bilder från platsen visar trasiga möbler, pölar av blod och gråtande människor. I ett klipp som nyhetsbyrån tagit del av säger en ung pojke att han bar döda kroppar med sina egna händer.

– Gud kommer hämnas, hörs pojken säga i klippet.

Peter Lerner, talesperson för den israeliska militären (IDF), säger till BBC att man undersöker omständigheterna kring luftangreppet.

– Det har varit strider med Hamasterrorister i området, men jag kan inte bekräfta några detaljer.

En kvinna i Gaza reagerar på luftangreppet mot FN-skolan.

FN-skolan: ”Sorglig dag”

Juliette Touma, kommunikationschef på UNRWA, bekräftar för BBC att skolan träffats. Hon säger att lördagen blev ”ännu en sorglig dag” för FN-organet och att barn finns bland dödsoffren.

– Skolan träffades först på innergården där det fanns tält för familjer på flykt. Sedan kom ytterligare en attack inuti skolan där kvinnor bakade bröd, säger hon till Reuters.

Minst 15 uppges döda

Enligt det Hamasstyrda hälsodepartementet är minst 15 personer döda efter attacken. Ytterligare över 50 personer uppges skadade. Siffrorna har inte kunnat verifieras av oberoende källor.

Rök stiger efter attacker mot Gaza City.