Här har ungdomarna gått bärsärk

Publicerad 2018-06-14

Natten mellan onsdag och torsdag var det fest i Tyresö, niorna hade nämligen haft skolavslutning.

Men för systrarna Anette Berg och Pia Hedberg som driver caféet Notholmen i området fick ungdomarnas fest tuffa konsekvenser.

– Det här var vandalisering – inte lite småbus, säger Anette.

Anette Berg, 56, har under flera år kunnat notera att niornas skolavslutning innebär stora risker för hennes och systerns verksamhet.

Det här är nämligen inte första året caféet blivit utsatt för vandalisering just i samband med den bal som hålls för niondeklassarna.

– Det är så tråkigt. Vi ger nästan upp, säger Anette.

Det var också därför Anette och systern Pia valde att stanna kvar på jobbet i går, för att hålla vakt. Men vid klockan ett på natten hade det inte hänt något och då gick de hem.

– Sedan när vi kom imorse hade de ändå varit här. Det är ren vandalisering, de har verkligen sett till att ha sönder grejer.

”Det är en katastrof”

Anette berättar att saker för över 9 000 kronor är förstörda.

– Det är en katastrof för ett litet företag som vårt, säger hon och fortsätter:

– Hade vi vetat att de skulle komma så hade vi stannat. Sedan vad vi ska göra om det kommer 15 fulla ungdomar, det vet jag inte. Vi hade kanske blivit nerslagna själva.

Nu uppmanar Anette föräldrar att prata med sina ungdomar – något de även skrivit ett uppmärksammat inlägg om på caféets Facebook.

”Tala med era barn i dag, tala med era barn som kom hem sent inatt och be dem förklara. För vi vill inte att det här ska hända oss igen”, skriver de bland annat.

Och inför nästa år är Anette beredd att sitta på jobbet hela natten när det är avslutning.

– Jag kommer banne mig inte acceptera att de förstör något mer.

Följ ämnen i artikeln