Barn mördade av sin pappa

Allt tyder på att barnen mördades

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT
Tre personer har hittats döda i Sala. Arkivbild.

Allt tyder på att de två minderåriga barn som hittades döda i Sala kommun under onsdagskvällen mördades av sin pappa, enligt polisen.

Polisen skriver på sin hemsida att allt pekar mot att mannen i 50-årsåldern som hittades död också är den person som är misstänkt för att ha mördat de två barnen. "Efter att mannen utfört morden tog han sitt eget liv och i samtliga fall har ett skjutvapen använts", skriver polisen.

Polisen har inga misstankar om fler gärningspersoner.

Krisgrupp ger stöd

Larmet kom på onsdagskvällen och polisen arbetade sedan med ärendet för att underrätta anhöriga och stötta personer som varit i behov av stöd efter händelsen. Brottsplatsen är även under torsdagen avspärrad för teknisk undersökning. Kommunens krisgrupp arbetar med stöd till den skola som barnen gick på.

– Vi får in larmet under onsdagskvällen, från flera personer. När polisen kommer till platsen så är det en man i 50-årsåldern och två barn som hittas avlidna, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg till TT.

TT: Vad gällde larmen?

– Larmen gällde att det var en man som hotade att skjuta ihjäl sig själv och sina två barn. Det har förekommit uppgifter att mannen vid tiden för gärningarna sänt live på ett socialt medium. Det är en av sakerna som vi jobbar vidare med och säkerställer information om.

Stort sorgearbete

TT: Vilken relation hade mannen och barnen?

– Det är mannens barn. Det är alltså pappan.

– Polisen har ett stort utredningsarbete fram för sig. Man misstänker inga fler gärningspersoner. Man har en ganska klar bild av vad som hänt på platsen. Vi vill vara noga med utredningen, för det pågår ett enormt stort sorgearbete för kvarvarande familjemedlemmar, så att vi kan ge information till dem, säger Thalberg.

De poliser som kom till platsen ges stöd liksom även anhöriga och kvarvarande familjemedlemmar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM