Smekmånaden får vänta för Harry och Meghan

avLinn Dahlgren

Prins Harrys och hertiginnan Meghan Markles smekmånad får vänta.
I går gjorde det nygifta paret sitt första kungliga framträdande som gifta.

Meghan Markle hade bara hunnit vara kunglig i tre dagar när det i går var dags för den amerikanska före detta skådespelarens första officiella uppdrag som engelsk hertiginna och prins Harrys fru.
Det nygifta paret sköt upp sin smekmånad för att kunna delta vid en fest inför prins Charles 70-årsdag. Makarna talar i stället om att ta en ”minimånad” i Irland i juni eller juli, enligt Daily Mail.

Foto: DOMINIC LIPINSKI / POOL

Enormt gardenparty

Kronprinsen Charles stora födelsedag är först den 14 november, men startskottet för firandet gick i går med ett enormt gardenparty som samlade 6 000 personer från välgörenhets- och veteranorganisationer som Charles arbetar med.
Buckingham Palaces trädgårdar stod kuliss för en klassiskt brittisk brakfest med cirka 27 000 koppar te, 20 000 gurksmörgåsar och 20 000 tårtbitar till gästerna.

Foto: POOL / X80003

Sträckte fram handen

Meghan Markle har flera gånger hyllat prins Charles för hur varmt han har välkomnat henne och hennes mamma till den kungliga familjen. I går poängterade prins Harry i ett tal till sin far att firandet var en familjehögtid.
I går var första gången som kutymen kräver att Meghan Markle tituleras ers kungliga höghet – och att folk niger eller bugar inför henne. Men hon tog till ett smart knep för att förhindra det: Hon sträckte i stället fram sin hand för att hälsa.

ARTIKELN HANDLAR OM