Här är Metins galna pizza till semmeldagen

Uppdaterad 2019-03-04 | Publicerad 2017-01-15

Semlornas dag började rycka närmare – och då bestämde sig pizzabagaren Metin för att uppmärksamma den på restaurangen med en pizzasemla.

– Två stycken hörde av sig redan idag, säger Metin.

Pizzabagaren Metin Kizil på Kroppkärs pizzeria i Karlstad gillar att uppmärksamma dagar, trender och händelser i sitt mathantverk. Tidigare har han bland annat skapat snackisar med Pokémon- och julbordspizzor.

Men frågan är om han inte gått längre än någonsin nu. Inför semmeldagen presenterar han nämligen ”Prins Nutella-semlapizzan”.

– Det är grädde, florsocker, nutella, mandelspån och pizzadeg, säger Metin.

Bild från tillagningsprocessen.

Visst sug finns

Idén har spånats fram gemensamt bland personalen efter att kunder frågat om de skulle göra någon semmelpizza dagen till ära. De bakade pizzan och kom fram till att smaken faktiskt var rätt så intressant.

– Och när vi smakade och provade så sa kunderna ”wow”, och tog bilder. Då bestämde vi oss för att köra på den, säger Metin.

På söndagen introducerades skapelsen på menyn. Det visade sig fort att det faktiskt finns ett visst sug efter gräddig pizza i Karlstad.

– Det var två som hörde av sig och beställde direkt, de tog den som takeaway så jag vet inte vad de tyckte om smaken.

Här är pizzan i all sin prakt.

Blir kvar på menyn

För den som desperat vill prova semmelpizzan är det i varje fall ingen stress. Pizzerians populära julbordspizza har fått stanna kvar på menyn även efter att högtiden tagit slut – och det samma kommer gälla för semmelpizzan.

– När något sätts upp på menyn blir det kvar där, säger Metin.

Han tror att pizzan kanske passar allra bäst som efterrätt.

– Den funkar som det, det är mer som en sån. Det kan vara bra när det kommer familjer till exempel, säger Metin.

Följ ämnen i artikeln