Ok för kryssningsfartyg lägga till i Florida

TT-AFP

Publicerad 2020-04-02

Kryssningsfartyget MS Zaandam närmar sig hamnen i Fort Lauderdale i Florida efter att myndigheterna givit det klartecken till att lägga till.

Det virusdrabbade kryssningsfartyget MS  Zaandam, som i flera veckor har letat efter en hamn, har fått klartecken från Florida och är välkommet att lägga till i Port Everglades i staden Fort Lauderdale, uppger borgmästare Dean Trantalis på Twitter.

"Kustbevakningen, inrikes- och säkerhetsdepartementen, Broward County (det område där Fort Lauderdale är huvudort red anm) har beslutat att låta kryssningsfartygen Zaandam och Rotterdam lägga till i Port Everglades i Fort Lauderdale" skriver borgmästaren i inlägget.

Zaandam har flera tiotal sjuka ombord och har tvingats hålla sig till havs i flera veckor efter att ha nekats att lägga till i flera länder i Sydamerika. Även dess systerfartyg Rotterdam har tvingats hålla sig till havs.

Redan i onsdags lovade USA:s president Donald Trump att passagerarna ombord på fartygen skulle få hjälp.

– Vi tar kanadensarna och överlämnar dem till kanadensiska myndigheter, samma sak med britterna. Vi måste hjälpa de här människorna, säger Trump.