Tre mord, tre bränder – dansk polis famlar

TT

Publicerad 2019-06-18

Dansk polis famlar i mörkret och ber allmänheten om hjälp med tre mycket likartade men olösta mord på västra Själland under året. Här möter poliserna Kim Kliver (vänster) och Søren Ravn-Nielsen pressen.

Dansk polis famlar i mörkret och ber allmänheten om hjälp med tre mycket likartade men olösta mord på västra Själland under året. I samtliga tre fall har mordoffrens bostäder tänts på och i två av fallen har offren hittats i resterna av bostaden. I det tredje fallet hittades den döde i ett grustag.

Kim Kliver, inspektör vid polisen på Sydsjälland och Lolland-Falster, ber alla som kan veta något att höra av sig.

– Det är inte så tätt mellan gångerna som vi ser att man dödar människor och därefter tänder eld på platsen där människorna dödades, säger han till public service-bolaget DR.

Det första mordet upptäcktes i Gundestrup den 14 februari, då en 65-årig man låg mördad i husresterna. Innehavaren av en bostad som eldhärjades den 21 april i Ruds Vedby, en 68-årig man, låg mördad i ett grustag. I den tredje branden, den 16 juni i Vemmelev, är det sannolikt den 80-åring som bodde i huset som hittades mördad där.