Kemikalielager rånat: Gripanden vid Silja-terminal

Uppdaterad 2019-12-17 | Publicerad 2019-12-16

Maskerade män trängde in på kemikalielagret i Esbo vid lunchtid.

Under eftermiddagen genomfördes en stor polisinsats vid Silja-terminalen i Helsingfors.

”Det kan finnas kopplingar till rånet” uppger finsk polis.

Klockan 12.06 tog ett antal mörkt klädda och maskerade män sig in på ett kemikalielager i finska Esbo. I företaget Algos lokaler fanns då ett stort antal människor som arbetade och minst en person skadades vid rånet.

Polisen utreder om rånarna varit beväpnade.

Under måndagseftermiddagen genomförde polisen en stor insats vid Silja-terminalen i Helsingfors. Bland annat blev färjan Silja Serenade som går mellan Helsingfors och Stockholm försenad av insatsen.

På Twitter uppger finsk polis att det ”kan finnas kopplingar” till rånet vid lunchtid. De skriver att mer information kommer att lämnas under tisdagen.

Nya Åland skriver att polisen under insatsen genomsökte Silja Serenade.

Fem män som kört en utlandsregistrerade Volkswagen passat av årsmodell 2010 med registreringsnumret ZX28953 jagas efter kemikalierånet. Polisen har också gått ut med två övervakningsbilder i en efterlysning.

– De har letat efter någonting på området. Vi utreder fallet tillsammans med tullen, säger Kari Siivo vid Västra Nylands-polisen till finska Hufvudstadsbladet.

– Vi utreder om de har fått med sig det de var ute efter.

Vd:n för företaget Algol säger till tidningen att rånet skett i en lagerbyggnad som de hyr ut till andra som använder området för att ta emot transporter.

– Jag tror inte att gärningsmännen var ute efter våra produkter, utan misstänker att det handlar om sådana produkter som inte har med oss att göra, säger vd:n Alexander Bargum till HBL.