Två pojkar misstänks för mord på EU-migrant

Publicerad 2018-08-28

Ytterligare en person är nu misstänkt för mordet på den EU-migrant som hittades död i Huskvarna i början av augusti.

Pojken ska vara under 15 år.

Fyra unga pojkar utreds nu för kopplingar till det misstänkta mordet.

Ytterligare en person är misstänkt för mordet på EU-migranten som hittades död i centrala Huskvarna i början av augusti, visar handlingar från tingsrätten.

Det är en person under 15 år som har fått ett juridiskt biträde, uppger P4 Jönköping.

Migranten, som var i 50-årsåldern, hittades död i en park i början av månaden men det dröjde en vecka, till efter obduktionen, innan dödsfallet rubricerades som mord.

Sociala medier viktigt spår

Efter en omfattande utredning anhölls en ung man under måndagen.

”Jag är i nuläget inte beredd att lämna några kommentarer”, skriver Anders Tolke, den anhållne pojkens advokat, i ett sms.

Bland annat har polisen tittat på filmer på sociala medier.

"Vi håller fortsatta förhör med flera inblandade. Teknisk undersökning genomförs också och Nationellt forensiskt centrum undersöker material", förklarade förundersökningsledare Linda Schön sent måndag eftermiddag i ett pressmeddelande.

”Exakt vilka fynd som finns går vi inte närmare in på med hänvisning till förundersökningssekretess.”

Ska blivit misshandlad

Enligt uppgifter till Aftonbladet blev mannen misshandlad och förnedrad kvällen innan han hittades död. Källan berättar att det cirkulerat flera filmer som skildrar misshandeln.

– Det är ovanligt att det finns så unga människor som är misstänkta för så grova brott. Jag kan förstå att det blir oro och rykten, inte minst på skolor. Huskvarna är en del av Jönköping, där många går i samma skolor, säger Ingemar Eriksson, samordnare för polisens brottsförebyggande arbete i Jönköping, till Jönköpings-Posten.

Två andra pojkar är sedan tidigare av intresse för polisen; en ung pojke som misstänks för misshandel av mannen under samma dygn som han dog och en pojke som misstänks för ofredande.

Båda pojkarna som förhörts av polisen är under 15 år. Både åklagare och annan personal som arbetar med fallet är specialiserade på unga förövare.

Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.