20 döda i italienska ovädret

Publicerad 2018-11-03

De kraftiga regn och stormar som plågar Italien har nu kostat 20 människor livet.

Från Sicilien i syd till Dolomiterna i norr har översvämningar stängt av vägar och stormangrepp förstört skogar.

– Det ser ut som efter en jordbävning, säger Venetoregionens guvernör Luca Zala.

Hittills har 20 personer bekräftats döda till följd av det svåra ovädren som härjat i Italien den senaste veckan, rapporterar TT.

På Sardinien dog en 87-årig kvinna och en 62-årig tysk turist efter att ha träffats av blixten. Minst tre personer har dött efter att ha fått fallande träd över sig och en person dog efter att ha ramlat ned i en flod och spolats bort av strömmarna.

I Dolomiterna rev hårda vindar ned flera träd och en huvudled blev tvungen att stängas. Byn Portofino på Italiens nordvästra kuststräcka går för tillfället bara att nå via sjövägen då en väg kollapsat och den alternativa färdleden är för farlig att köra på.

Värsta ovädret på 50 år

I Venedig nådde vindstyrkorna i måndags upp till 50 meter per sekund och på Sicilien har skolor stängts på grund av kraftiga regnoväder och översvämmade vägar.

Kostnaderna som ovädren väntas orsaka Italien är oöverskådliga för tillfället, men bara i Genua beräknas summan uppgå till miljontals euro enligt guvernören Giovanni Toti.

TT uppger att ovädret kan pågå under resten av helgen. Detta bedöms vara den värsta vädersituationen som drabbat Italien på över 50 år.

Följ ämnen i artikeln