Åklagare misstänkt för ny våldtäkt mot barn

Uppdaterad 2015-09-28 | Publicerad 2015-06-16

Från häktningsförhandlingen i Falu tingsrätt.

Åklagaren från Mellansverige åtalades på 13 punkter för bland annat våldtäkt mot barn. Nu misstänks han för nya sexbrott, däribland ytterligare en våldtäkt mot barn.

Trots att han redan sitter häktad begärdes han i dag häktad på nytt vid Falu tingsrätt med anledning av de nya brotten.

– Formellt lär jag göra det, säger chefsåklagare Anders Jakobsson vid särskilda åklagarkammaren i Stockholm till Aftonbladet.

Åklagaren misstänks för ännu ett fall av våldtäkt mot barn. Det ska ha skett på hotell Statt i Hudiksvall 2014. Dessutom misstänks han för sexuellt ofredande i Delsbo och Hudiksvall samma år samt olovligt anskaffande av alkoholdrycker.

Studerat sms-trafiken

– De nya brottsmisstankarna har dykt upp efter att vi granskat hans telefon och studerat SMS-trafiken, säger Jacobsson.

Det tidigare åtalet mot åklagaren innehöll hela 13 åtalspunkter: Våldtäkt mot barn, köp av sexuell tjänst, sexuellt ofredande, sju fall av dataintrång samt två fall av olovligt anskaffande av alkoholdrycker.

Huvudförhandlingen har redan inletts för dessa brott vid Falu tingsrätt där även den nya häktningsförhandlingen skall hållas onsdag morgon.

– Jag räknar med att hinna väcka åtal för de brott som tillkommit så att dessa kan tas upp 1 juli som är reservdag för den pågående rättegången, säger Anders Jakobsson.

Har erkänt sexköp

Åklagaren förnekade inledningsvis alla sexbrott men har senare erkänt köp av sexuell tjänst. Dataintrång och anskaffande av alkoholdrycker erkände han direkt. Hur han ställer sig till de nya anklagelserna är okänt.

Åklagaren  greps i mitten av maj och häktades efter en lång förhandling någon dag senare.  Han riskerar att avskedas om han fälls för brotten.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln