IVA-chef i Göteborg avgår

TT

Publicerad 2020-04-08

Sjukvårdstält har satts upp utanför Östra sjukhuset i Göteborg för att man ska kunna ta emot fler patienter i samband med coronapandemin. Bild från slutet av mars.

En avdelningschef inom intensivvården på Östra sjukhuset i Göteborg avgår på grund av konflikt med sjukhusets ledning om hur man hanterar coronakrisen, skriver Göteborgs-Posten.

– Det har blivit nya omständigheter i samband med pandemin. Verksamheten har förändrats och jag har helt enkelt inte längre haft beslutande mandat över hela min verksamhet, säger Jonna Lindeblad till tidningen.

Lindeblad var fram tills i måndags verksamhetschef för Anestesi, Operation och Intensivvård vid Östra sjukhuset. Hon kommer framöver att arbeta som anestesi- och intensivvårdsläkare, vilket hon också har gjort tidigare.

Trots att hon är kritisk över hur hennes roll som verksamhetschef förändrades säger Lindeblad att hon i stort tycker att sjukhuset sköter situationen på ett bra sätt.

– Den pågående pandemin har gjort det svårare att ta beslutet. Jag funderade mycket på hur det skulle påverka verksamheten om jag slutade nu, men jag efterträds av en mycket kompetent kollega som jag litar på.