Elin, 17, fastnade i lina när hon cyklade: ”Kan gå riktigt illa”

Uppdaterad 2019-09-06 | Publicerad 2019-09-05

Mitt i backen ner mot Ica kände Elin Jansson, 17, i Falun hur det tog stopp.

När hon stannade såg hon att hon fått djupa jack i armen – av en uppspänd lina.

–Jag är glad att min lillasyster inte åkte först för hon är kortare än jag och hade troligen fått linan i halsen, säger Elin.

I lördags skulle Elin Jansson, 17, handla på Ica maxi hemma i Falun. Elin och hennes lillasyster Hanna, 15, bestämde sig för att cykla till affären, något Dalarnas Tidning var först med att rapportera om.

När syskonen närmar sig en backe tar Elin täten.

– Men när jag åker ner känner jag hur det bara tar stopp. Att det är något som skär in i mina armar, som en vass lina, berättar Elin.

Elin fick stora jack i sin arm

Det som stoppade Elin och skar in i hennes armar gick till sist av, och hon lyckades bromsa in utan att falla av cykeln.

– Först blev jag rädd och chockad. Efter stund kände jag också att jag hade ont, och då kollade jag på mina armar och såg att jag hade fått stora jack i dem, berättar Elin.

Syskonen tog en tröja och lindade den runt Elins armar och tog sig till Ica-butiken där de fick låna toaletten för att ta hand om Elins sår.

”Linan hade tagit i halsen på henne”

Vad det var som skar in i Elins armar vet hon inte, men hon tror att det kan ha varit en fiskelina eller något liknande eftersom hon inte såg något. Linan var spänd mellan en lyktstolpe och en skylt som markerade att det var en cykelbana.

– Jag vet inte om nån har satt upp det för att det var ett skoj, men det kan gå riktigt illa, säger Elin.

– Jag är glad att min lillasyster inte åkte först för hon är kortare än mig och hade troligen fått linan i halsen.

Elin är orolig för att det kan finnas fler ”osynliga” spännlinor uppsatta.

– Man kan ju inte se dem vilket känns läskigt. Men jag hoppas att det inte händer igen – inte mig och inte någon annan, säger Elin.

Efter händelsen har Elins föräldrar varit i kontakt med polisen och planerar att anmäla händelsen.

Följ ämnen i artikeln